Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

30 éves a Molnár-C. Pál Baráti Kör

Újbuda   |   2017, június 13 - 12:58
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kiállítással ünnepelte fennállásának harmincadik évfordulóját a Molnár-C. Pál Baráti Kör. Az 50 művész alkotásait bemutató tárlatot Suba Zoltán művészettörténész nyitotta meg a Molnár-C. Pál Műterem-Múzeumban június 9-én. Az eseményen átadták a Molnár-C. Pál ifjúsági díjakat is.

A Molnár-C. Pál Baráti Kör egy harminc éve alapított művésztársaságból nőtte ki magát. A három évtizedes fennállását ünneplő társaságnak művészei mellett pártoló tagjai is vannak. Újbuda Önkormányzata nemcsak a mostani kiállítást, hanem a Molnár-C. Pál Műterem működését is támogatja. Csernus László önkormányzati képviselő pedig már-már baráti kapcsolatot ápol a múzeum tulajdonosával és feleségével. Úgy véli, a budai lakásban kialakított galéria igazi gyöngyszem, amelynek fenntartását a jövőben is segítik.

A június 30-ig látható kiállítás 50 művésze közül sokan kerületiek. Ahhoz, hogy valaki taggá váljon figurális művészettel kell foglalkoznia, magas szintű technikai tudás birtokában kell lennie, illetve alkotásainak humánus üzenetet kell közvetíteniük – árulta el Csillag Péter, Molnár-C. Pál unokája, a múzeum tulajdonosa, aki szerint az elmúlt harminc év már önmagában művészettörténeti értéknek számít.

A megnyitón Molnár-C. Pál ifjúsági díjjal jutalmazták Besenyei Bencét és Szita Barnát.

H. S.