Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Az expresszionista találkozása a konstruktivizmussal

Újbuda   |   2019, május 31 - 11:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az én geometriám címmel nyílt meg Koppány Attila festőművész tárlata az Újbuda Galériában május 23-án. A kiállítást Pataki Gábor művészettörténész nyitotta meg.

Koppány Attila kísérletező művész, mostani kiállításának anyaga is a nagy konstruktivista elődök előtt tiszteleg. A Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán végzett alkotó már fiatalon készített képeket, festményeket, első kiállítása 1968-ban volt. Az elektorgráfia képviselője, az Újbudán működő Magyar Elektrográfiai Társaság tagja, a győri Széchenyi István Egyetem professor emeritusa, aki bár építőmérnöki tudományokra oktatja hallgatóit, sokat tett a művészeti képzés előmozdításáért is.

Az expresszionista festőtől szokatlan geometrikus sorozatban könnyen felfedezhető a művész stílusa, konstruktivista alkotásaiban is művészetének lényegét adja.

Az Újbuda Galériában június 14-ig látható tárlat anyagát első alkalommal állította ki a művész, állítása szerint, régóta tervezte a képciklust és már a gondolkodik annak folytatásán is. Úgy érzi, sikerült megvalósítania azt, amit korábban tervezett. - Most ráéreztem a témára, az ábrázolásmódra, a motívumkészletre - mondta lapunknak. Hozzátette: további ötletekkel tud előállni a geometrikus ábrázolás területén.

D. B. S.