Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Ékszer design: nem arany és mégis fénylik

Újbuda   |   2016, szeptember 26 - 12:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Üveg plexiből, szaténfonalból, papírból, fából készített egyedi ékszereket láthattak és vásárolhattak az Ékszer Design Market kiállítás és vásár látogatói. A Design Hét keretében tartott programot a B32 Galéria és Kultúrtérben rendezték.

Üvegplexiből készült medálba applikált hajszálakat az eredetileg építészként végzett Panyi Zsuzsi, aki 2007-ben egy cipősdoboznyi üveggel és üvegvágóval kezdett az ékszerkészítésbe. Többek között az ő műveit csodálhatták meg az érdeklődők a B32 Galéria és Kultúrtérben megrendezett Ékszer Design Marketen a Design Hét keretében. A látogatók megtekinthették Bartha Ágnes pár napja nyílt ékszerkiállítását is, és vásárolhattak is az ötvösművész alkotásaiból. A művész nem használ sokszorosító eljárásokat, ékszereinek mindegyike kézi megmunkálású. Műveit kizárólag megrendelésekre illetve kiállítások anyagához készíti.

Oltai Kata művészettörténész – aki kiállítóként és kerekasztalbeszélgetés vezetőjeként is jelent volt a rendezvényen - szerint a művészet, a szobrászat és az ékszerkészítés határai mostanában elmosódnak. A Design Market résztvevői voltak: Abaffy Klára, ArtKores, Bartha Ágnes, Csurka Eszter, Czok Ildi, Dés Dóra, Gera Noémi, Huber Kinga, Jermakov Katalin, Kerékgyártó Szilvia, Király Fanni, Konfekció Design, NoomArt, eve by Eva Remenyi, RMX Art Recycling, Simon Viki, Véssey Panni, Dés Dóra.