Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Erdélyi népdalokat hallhatnak újbudai gyerekek

Újbuda   |   2016, május 2 - 12:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Erdélyből, Csángóföldről is érkeztek iskolások az idei Virágok Vetélkedése Népdaltalálkozóra. A tizenötödik népdalverseny vendégei a Domokos Pál Péter Általános Iskolába is ellátogatnak.

Szaxofonon játszott erdélyi dallammal indult az idei Virágok Vetélkedése Népdaltalálkozó az Újbudai Önkormányzat dísztermében. Ezt követően különleges hangzású határon túli dallamok is felcsendültek erdélyi, Csángóföldről érkező gyermekek előadásában. Az önkormányzat számára fontos, hogy a kulturális értékekkel az újbudai diákok is megismerkedjenek, ezért a vendégek a kerületi Domokos Pál Péter Általános Iskolába is ellátogatnak. Tündik Tamás szervező elmondta, a programban résztvevő gyerekek megismerkedhetnek a Kárpát-medencei történelmi örökséggel is.

A kormány szándéka, hogy a lakosságához eljusson a határon túli ismeretanyag, ugyanaakkor a Kárpát-medencében élő magyarok se legyenek kirekesztve, hanem anyanyelvüket és magyarságtudatokat megőrizve folytathassanak tanulmányokat, vállalkozzanak és éljék mindennapi életüket. Ennek érdekében számos oktatási és gazdasági ösztöndíjat hirdetnek, amelyben visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatáshoz egyaránt hozzá juthatnak a nyertes pályázók – mondta Szabolcsi Attila, Újbuda országgyűlési képviselője.

A műsor szereplői az előadás végén jutalomban részesültek, az okleveleket és az ajándékokat Molnár László alpolgármester és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő adta át.

T. K.