Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Fesztiválhangulat a Gárdonyi téren a Bartók-napon

Bartók és a Folk címmel tartottak ünnepi műsort a Gárdonyi téren június 17-én, pénteken.

Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából a B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fonó Budai Zeneház közös zenés programmal várta az érdeklődőket. A rendezvényen fellépett a Bazseva Zenekar, valamint egy különleges flashmob (villámcsődület) is volt, a résztvevőket a Bartók Táncegyüttes vitte táncba – összegezte a programot Bársony-Németh Péter, szervező.

Bartók életművében talán az a legszebb, hogy mindenki talál olyat, amely igazán neki szól. A kezdő szárnypróbálgatásokhoz írt gyerekdaraboktól a komoly nagyzenekari előadást igénylő művekig rengeteg kincsre lelni. Az általános műveltség része Bartók munkásságának – legalábbis annak egy részének – ismerete. Ezt a fesztivál résztvevői be is bizonyíthatták a Bartók-kvízen, melyen népdalokhoz illetve az egyetlen Bartók-operához kacsolódó kérdésekre lehetett választ adni. Akik jól tippeltek, ajándékban részesültek, a jutalmakat Csernus László önkormányzati képviselő adta át. A kvíz után a Weiner Leó Zeneiskola növendékeinek előadása kezdődött a Gárdonyi tér színpadán. Zárásként Herczku Ágnes Bartók estjét nézhették meg az érdeklődők a B32 Galéria és Kultúrtérben.

T. K.

LEGFRISSEBB
×

Autómodell börze  

2017április0208:00
»
2017április0213:00

A Kelenvölgyi Autómodell Gyűjtők Klubja soron következő börzéjét április 2-án tartja a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Aki asztalt szeretne foglalni, megteheti Berta Jánosnál a 06-20-389-0442-es telefonszámon.