Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Filmklub a BMK-ban

Újbuda   |   2016, november 22 - 15:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Főként fogyatékossággal élőket várnak a Budapesti Művelődési Központ Életrevalók filmklubjába. Ebben a hónapban Mundruczó Kornél filmjeit vetítik, legutóbb a Fehér Istent nézték.

Az Életrevalók filmklub nemcsak a kerületben, hanem Budapest szerte egyedülálló kezdeményezés. Az első vetítést, amikor fogyatékkal élők és épeket először néztek közösen filmet, nagyjából egy éve tartották a Budapesti Művelődési Központban. A programot kerekesszékkel is jól megközelíthető helyen, egy földszinti teremben tartják, a speciális igényeket külön kell jelezni. Siketek számára feliratozzák a filmeket, vakok illetve gyengén látók számára narrációt tudnak biztosítani a szervezők.

Pordány Sarolta a BMK igazgatója elmondta, attól még hitelesebb a rendezvénysorozat, hogy évtizedek óta foglalkoztatnak fogyatékkal élő dolgozókat, a filmklub vezetője pedig kerekesszékes. Oláh Sándor szerint a közös kulturális élmény társadalmi szemléletváltáshoz vezethet és csökkenti a szakadékot a fogyatékkal élők és az átlagemberek között.

A legközelebbi vetítést november 25-én tartják 17:30-kor, akkor Mundruczó Kornél Szelíd teremtés – A Frankenstein-terv című filmje látható. Regisztrálni a BMK honlapján lehet.

H. S.