Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 23. kedd, Béla

Gálaest a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban

Újbuda   |   2018, október 4 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Többszörös évfordulót ünnepeltek szeptember 26-án a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban. A gálaműsoron az intézmény jelenlegi és egykori diákjai is részt vettek.

Öt évfordulót ünnepeltek egyszerre a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnáziumban szeptember 26-n. A gálaest apropója volt, hogy az intézmény immár öt éve működik művészeti iskolaként, tíz éve vette fel jelenlegi névadó, a költő Nemes Nagy Ágnes nevét, ötven éve indult elődintézménye Dr. Hetényi Géza Egészségügyi Humán Szakközépiskola néven, nyolcvanöt éve készült el az iskolaépület és 130 éve folyik oktatás a villamos remíz melletti területen. Az eseményen részt vett Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő és Gálné Csabai Klára a Dél-Budai Tankerületi Központ igazgatója is. A gálán felléptek az iskola jelenlegi és régebbi diákjai, az iskola táncosai Gera Anita és Asztalos Dóra rendezésében előadták a szép sikereket elért Vörös Rébék című táncprodukciót, amelyet korábban a Nemzeti Színházban is bemutattak. Az öregdiákok közül sokan már a hazai zenei-, illetve színházi élet részesei.

Keresztúri József igazgató elmondta, több egykori egészségügyis kolléga eljött a rendezvényre, ahol a régi tanítványok osztálytalálkozót is tartottak. A gálaműsor végén virággal köszöntötték az intézmény régi és jelenlegi vezetőit, munkatársait.

D. B. S.