Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Hagyományteremtő adventi ünnepség volt a TEMI-ben

Újbuda   |   2016, november 28 - 16:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerület valamennyi idősek otthonából vagy időseket ellátó, gondozó intézetből érkeztek a vendégek a TEMI Fővárosi Művelődési Házban rendezett adventi ünnepségre. Az Újbudai Szociális Szolgálat jóvoltából létrejött rendezvényen az irdalom és a tánc köré épült a program.

A karácsonyi ünnepek idején az idősek gyakran érezhetik magányosnak magukat, a kerület és az Újbudai Szociális Szolgálat azonban évről évre mindent megtesz azért, hogy ez ne így legyen. Az idei összevont adventi ünnepség akár hagyományteremtő eseménnyé is kinőheti magát – mondta az Újbudai Szociális Szolgálat vezetője.

A rendezvény különlegességét hangsúlyozta Molnár László alpolgármester is. Elmondta, a kerület iskoláiból, így a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola, valamint a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola diákjai minden évben igyekeznek látványos ünnepséggé varázsolni az adventi időszakot és a karácsonyt az újbudai időseknek. Az összevont ünnepség az alpolgármester szerint is hagyományt teremt a kerületben.

Az adventi ünnepség-és rendezvénysorozat idén november 27-én kezdődött az újbudai bevásárlóközpont melletti karácsonyi vásár megnyitásával.

T. K.