Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Irodalmi focitorna Esterházy Péter tiszteletére

Újbuda   |   2018, április 11 - 12:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 14., Esterházy Péter születésnapja ünnep a magyar irodalomnak. Olyan alkalom, amikor nemcsak egy hatalmas életmű ma is élő gazdagsága előtt tisztelgünk, de annak szellemiségében gyakorolhatjuk egyik legfontosabb felszólítását is: örülni. Ennek jegyében kezdeményezte a Fiatal Írók Szövetsége, hogy idén az író születésnapján a József Attila Körrel közösen szervezett programok között egy Esterházy Péter emlékére megrendezett kispályás labdarúgótorna is szerepeljen.

„A villám fényénél a világ számomra legszebb, legvarázsosabb mértani alakzatát pillantottam meg, egy speciális téglalapot, vonalakkal, zölddel, igen, egy futballpályát.” (Utazás a tizenhatos mélyére) A varázslatos mértani alakzatot április 14-én, szombaton a XI. kerületi Bikás parki sportpálya biztosítja majd, ahol 12 és 17 óra között írószervezetek tagjaiból, írókból, irodalmárokból álló csapatok lépnek pályára, hogy megküzdjenek a Futball-EP kupáért. A közös játékot felolvasások kísérik majd.

„A dolog lényege az, hogy a foci valóságos dolog. Foci közben biztosan vagyunk.” (Fancsikó és Pinta)
A Fiatal Írók Szövetsége minden érdeklődőt szeretettel hív és vár, hogy szurkoljunk, ünnepeljünk, örüljünk és biztosan legyünk – együtt.

Újbuda