Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. csütörtök, Zita

Kiállítás a Bartók 1 Galériában egy 1956-os pályázat képeiből

Meghívásos képzőművészeti és irodalmi pályázatot hirdetett 14-19 év közötti fiatalok számára a Clavis Irodalmi Ügynökség. A díjazott alkotásokból a Bartók 1 Galériában nyílt kiállítás március 8-ig látható.

A versenyt művészeti iskolák diákjainak hirdették meg az ’56-os forradalomban vagy ahhoz kapcsolódva született korabeli falfirkák, valamint egyéb korabeli fényképeken található feliratok, "graffitik" által inspirált művek létrehozására. Ehhez kapcsolódott egy nyílt vers- és prózaíró pályázat is, amelyre műfaji megkötés nélkül várták a legfeljebb 56 szóból álló szövegeket. A pályaműveknek valamilyen módon kapcsolódniuk kellett az 1956-os forradalomhoz, annak szereplőihez, eseményeihez, vagy hatásaihoz. Szepesi Dóra a Clavis Irodalmi Ügynökség munkatársa kiemelte: a kiírásra csaknem 300 szöveg érkezett.
A képzőművészeti pályázat nyertes munkáiból szerdán nyílt kiállítás a Bartók 1 Galériában.
A legjobb képekből és a legkiemelkedőbb irodalmi alkotásokból egy antológia is született, amely a kiállítótérben szintén elérhető.

MTI

LEGFRISSEBB
×

Újbudai ingatlanpiaci börze  

2017május0610:00
»
2017május0618:00

Mennyit ér az ingatlanom? Hol és hogyan tudnám a legegyszerűbben eladni?
Milyen ingatlanba fektessek? Régit vagy újat vásároljak? Építkezzek vagy felújítsak? Milyen szakemberekkel dolgoztassak? Van-e rá garancia? És miből tudom mindezt finanszírozni? CSOK, hitel, állami támogatás vagy lakástakarék? Esetleg örökség? Befektetés vagy családi fészek?
Önnek is kérdése van? Jöjjön el hozzánk, válaszokkal várjuk!