Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Könyv a Gellérthegyről

Újbuda   |   2017, október 19 - 11:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Kultúrtörténeti Séták című kiadvány harmadik kötetének témája Újbuda csúcsa, a Gellérthegy. A könyvet a Fekete Sas Kiadó összeszokott csapata készítette, bemutatóját az Eötvös József Collegiumban tartották október 17-én. Fazekas István sorozatszerkesztő úgy véli, a mű különlegesre sikerült.

A Gellérthegy a témája a Budapesti Kultúrtörténeti Séták című kiadvány harmadik kötetének. A sorozat célja, hogy szórakoztató és könnyen befogadható legyen, miközben helytörténetileg, kulturálisan és szakmailag is pontos tájékoztatást adjon. Fazekas István, a kiadványt jegyző Fekete Sas Kiadó vezetője elmondta, a köteten 2013 óta dolgoztak, a szövegeket ornitológusok, geológusok, történészek és építészek írták, amelyeket - a korábbi részekhez hasonlóan - Saly Noémi szerkesztette egybe.

Entz Géza a Gellérthegyvédő Egyesület elnöke szerint a könyv úttörő, hiszen eddig senki nem dolgozta fel a Gellérthegy betelepített részét. A kötet alapos kutatómunkára épül, tudományos alapokon nyugszik, stílusa mégis olvasmányos. Kedvet teremt egy hosszú sétához, sőt ingatlant keresőknek is segítségül szolgálhat.

A kiadvány az Eötvös József Collegium lakóinak szívéhez is szól. Horváth László igazgató szerint a kollégisták szívesen olvasnak az épületekről.

Hoffmann Tamás polgármester örömmel fogadta a Gellérthegy hosszú és izgalmas történetét, amelyet mostantól bárki megismerhet.

A könyvbemutatón Hoffmann Tamás polgármester kitüntetést kapott az Eötvös József Collégium rendszeres támogatásáért.

H.S.