Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Kortárs iparművészek a Tavaszi Prémium Art Fairen

Újbuda   |   2019, május 13 - 11:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 11-én ismét a kortárs dizájn színhelye volt a Bartók Béla úti kultúrtér: az idei Tavaszi Prémium Art Fairen több mint negyven művész munkái várták a vevőket.

Több mint negyven iparművész várta egyedi munkájával az érdeklődőket az Eleven Tavasz programsorozat kapcsolódó eseményen, a B32 Galéria és Kultúrtér kortárs dizájnvásárán.

Magyarország legkitűnőbb iparművészei, ötvösei, ékszertervezői, textilesei, lakberendezői évről évre azzal a nem titkolt szándékkal térnek vissza Újbuda összművészeti központjába extrém vagy klasszikus vonalú ékszereikkel, bőrből vagy újrahasznosított anyagokból készített egyedi táskáikkal, dísztárgyaikkal, kézműves textiljeikkel, hogy a nagyközönség elé vigyék megújult, vagy éppen legfrissebb kollekciójukat.

A Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata által is támogatott eseményen idén az ékszerkészítők voltak többségben, de a ruhakészítők, a dísztárgyak és lakáskiegészítők hazai mesterei is szemet gyönyörködtető, innovatív, vagy éppen meglepő alkotásokkal érkeztek. A Prémium Art Fair hosszú évek óta az egyik legrangosabb iparművészeti seregszemle, ahol nemcsak árusítanak, hanem inspirálódnak is művészek.

D. B. S.