Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Koszták István kiállítása a Kályha Galériában

Újbuda   |   2019, június 21 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kárpátaljáról 1989-ben Magyarországra költöző grafikus legújabb képeiből nyílt tárlat az Albertfalvi Közösségi Ház Kályha Galériájában június 19-én.

A Franciaországban több évet eltöltő művész négy éve stílust váltott, rajzai színekkel teltek meg. Egy barátja biztatására cserélte le a grafitot színes ceruzára és főként arab motívumokat, valamint pravoszláv templomokat rajzol, egyedi stílusban. Koszták István képei nem állnak távol a kubizmustól, bár mindig törekedett arra, hogy alkotásai ne legyenek besorolhatóak.
Az építészetért rajongó művész vonalzó nélkül hozza létre különleges, geometrikus munkáit. Precizitása, kiváló formaérzékenysége mellett a részletekre is figyel. Érdemes közelről is megszemlélni vidám hangulatú, színes képeit, amelyekél a papír textúráját is felhasználja a fények, árnyékok kialakításához.
Koszták István utazásai során szeretett az orosz templomokba. Ellátogatott az ősi városokba, ahol tanulmányozta az orosz szakrális építészet legszebb műkincseit. Az arab kultúráról és építészetről könyvekből tájékozódott.

A kiállítást augusztus 23-áig látható az Albertfalvi Közösségi Házban.

D. B. S.