Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Kreatív táborral nyitott a Karinthy Szalon

Újbuda   |   2016, július 11 - 13:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Papírmasé léghajók, festett kavicsok, kézzel varrt rongybabák, árnyékfigurák és még sorolhatnánk hányféle kreatív alkotás született a Karinthy Szalon nyári táborában, ahol több művészeti ágból is ízelítőt kaphattak a résztvevő diákok.

Két évvel ezelőtt szervezték meg az első művészeti tábort a kerületi gyerekek számára, amely olyan népszerűvé vált a kicsik körében, hogy idén már öthetesre kellett bővíteni. A siker titka leginkább abban rejlik, hogy a gyerekek olyan technikákat sajátíthatnak el itt, amelyeket év közben, a tanórák részeként a pedagógusok nem, vagy csak ritkán tudnak megoldani.

A tematikát tekintve nagyon változatos programokkal készültek a szervezők, a felszabadító festéstől kezdve a gyapjú használatán át a különféle kézműves foglalkozásokig számos technikát próbálhattak ki a résztvevők; a művészekből és pedagógusokból álló táborvezetők pedig külön figyelmet szentelnek arra is, hogy olyan praktikus alkotások szülessenek, amelyeket később is szívesen vesznek kézbe a gyerekek, öröm rájuk nézni, és akár a lakás díszévé is válhatnak.

K. A.