Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Prince a Lemezjátszón

Újbuda   |   2017, december 8 - 11:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A popzene egyik óriásával, Prince-szel folyatódott a zenehallgatás a B32-ben.

Bár sokan csak ikonként tekintenek rá, a feltűnő ruhákba öltözött Prince több volt egyszerű eladóművésznél. - Mozarthoz hasonlóan, született zenei zseni volt - állította róla a popzenei sorozat december 5-i vendége, Ligeti Gyuri, aki fiatal kora óta rajong a tavaly elhunyt zenészért. A Zagar zenekarból ismert Ligeti elmondta, a zeneipari áttörés nem volt könnyű feladat Prince számára. Bőrszíne miatt ugyanis sokáig őt is feketéknek, feketékhez szóló zenésznek tartották.

Prince életében kiemelt szerepet játszott a hit, így például az este során lejátszott Purple Rain album címadó dala is értelmezhető utalásként a végítélet napjára, hiszen az ég kékje és a vér vöröse éppen bíbort (purple) ad(na) ki - hívta fel a figyelmet Ligeti.

Prince szerzői munkássága igen termékeny volt, egy évben akár 500 dalt is megírt, amelyek között vannak zseniálisak, és nyilván gyengébbek is.

A Lemezjátszó sorozat Prince estjén Ligeti Gyuri bemutatott a közönségnek egy-két gitárfutamot, ezzel is segítve a dalok értelmezését, Prince játékát és a zenét, amely ugyan az 1980-as évek jegyeit hordozza, de napjainkban is érvényes.

B. Gy.