Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Rémkomédia a Karinthy Színházban

Újbuda   |   2016, október 11 - 09:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 14-én mutatják be Thuroczy Katalin Pandora szelencéje című új, kétszereplős darabját a Karinthy Színházban.

A darab főszereplője Andresz Kati (Hilda) és Gulyás Ádám (Bandi), a két színész több előadáson is dolgozott már együtt. Andresz Katit elmondta, a darabot író Thuróczy Katalint édesanyja és barátnői is ihlették Hilda karaktere megalkotásakor. A kerületben élő színésznő, aki kutyasétáltatás közben tanulja szerepeit, mindig új kihívásnak találja a felkészülést egy-egy új darabra. Gulyás Ádám kifejezetten szeret vele együtt dolgozni, darab béli karakteréről úgy véli, Bandi kissé ügyetlen, bugyuta, galamblelkű, saját bevallása szerint nincs sok közös vonásuk.

Az előadás egy betöréssel kezdődik, amiből hamar kiderül: Hilda néni nem átlagos „vénasszony”. A darab cselekménye a mesés családi örökség felkutatása körül játszódik, miközben több családi titkokra is fény derül. Az egy díszletes darab Hilda néni lakásában játszódik, a lakás különböző pontjairól felbukkanó fegyverek, gyilkossági kísérletek, mind színesítik és izgalmassá teszik az előadást.

A rendező, Dányi Krisztián - saját bevallása szerint - sokkal inkább volt játékmester, mint rendező, a darab első olvasás után úgy érezte, az író Thuróczy Katalin pontos utasításokkal látta el művét.

A végeredmény egy humoros darab lett váratlan fordulatokkal és kiemelkedő színészi játékkal. A Pandora szelencéje élvezetes azok számára, akik kedvelik a fekete humort és szívesen izgulnak végig családi botrányokat.

A szereplők mindegyike a KoMod Színház tagja, a társulat kedveli a hazai, vagy európai, alig ismeret, vagy ismeretlen szerzőktől származó kortárs darabokat, a kreatív művészekből álló csapat célja, hogy mai élet kérdéseire adjon választ, de szívesen nyúl újragondolt klasszikus darabokhoz is.

H. S.