Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. csütörtök, Zita

Ritkán látható szobrok a Ménesi úton

Május 27-ig tekinthetők meg a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumban Medgyessy Ferenc kétszeres Kossuth-díjas szobrászművész alkotásai. A Tavasz teremben számos kisplasztika, relief mellett az elmúlt század egyik legaktívabb alkotójának személyes tárgyai is láthatóak.

Medgyessy Ferenc a 20. század magyar szobrász-művészetének egyik legkiemelkedőbb alakja, akinek alkotásai a Molnár C. Pál Műterem- Múzeumban láthatók május végéig. A kortársaival ellentétben, inkább hétköznapi embereket ábrázoló művész sajátos humorát is felfedezhetik az érdeklődők. A kiállított anyag egyik legismertebb darabja a szoptató anyát ábrázoló mű, amely a régi ezer forintos bankjegy hátoldalán is évekig szerepelt.

A kiállított művek törzsanyagát a balmazújvárosi Semsey Kastély és Múzeum Antal-Lusztig gyűjtemény Medgyessy-alkotásai adják, ezen kívül magántulajdonban lévő műveket, személyes emlékeket, fotókat is bemutatnak.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
×

Újbudai ingatlanpiaci börze  

2017május0610:00
»
2017május0618:00

Mennyit ér az ingatlanom? Hol és hogyan tudnám a legegyszerűbben eladni?
Milyen ingatlanba fektessek? Régit vagy újat vásároljak? Építkezzek vagy felújítsak? Milyen szakemberekkel dolgoztassak? Van-e rá garancia? És miből tudom mindezt finanszírozni? CSOK, hitel, állami támogatás vagy lakástakarék? Esetleg örökség? Befektetés vagy családi fészek?
Önnek is kérdése van? Jöjjön el hozzánk, válaszokkal várjuk!