Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Sipos Mihály a Ménesi úton

Újbuda   |   2017, január 30 - 11:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Muzsikás prímása Sipos Mihály és felesége Kardos Mária volt a meghívottja január 27-én a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumnak. A vendéket Csillag Péter galériavezető kérdezte életükről, házasságukról és karrierjükről.

Igazi polgári szalonban gyűlnek össze a művészetek rajongói a Ménesi úton, amikor egy-egy híresség érkezik a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumba. A Gellérthegy oldalában található kiállítótér ilyenkor zsúfolásig megtelik, a későn érkezők alig találnak ülőhelyet. Legutóbb Sipos Mihály a Muzsikás együttes prímása, valamint keramikus felesége, Kardos Mária volt a vendég, ők meséltek életükről és karrierjükről. Bár a neves zenész felesége az ELTE tanítóképzőn oktat vizuális nevelést, ezúttal mégis egy ütőgardonnal érkezett a Ménesi úti kiállítótérbe.

Sipos Mihály 1973-ban két barátjával, Hamar Dániellel és Csoóri Sándorral alakította meg a Muzsikás együttest. Azóta bejárták a világot, és elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Fontosnak tartják a gyerektáncházak, iskolai foglalkozások szervezését is.
A Molnár C. Pál Galéria a tárlatokon és programokon kívül gyakran invitálja az érdeklődőket más, vidéki múzeumok látogatására, illetve saját szervezésű, a kulturális örökséget bemutató sétákra. Nemrég például a neves szobrász, Medgyessy Ferenc távcsövét próbálhatták ki az érdeklődők, akik a 20. század művészetére nagy hatást gyakorló, kiváló alkotó művei miatt mentek a Ménesi útra.

D. B. S.