Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 23. csütörtök, Emőke

Sipos Mihály a Ménesi úton

A Muzsikás prímása Sipos Mihály és felesége Kardos Mária volt a meghívottja január 27-én a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumnak. A vendéket Csillag Péter galériavezető kérdezte életükről, házasságukról és karrierjükről.

Igazi polgári szalonban gyűlnek össze a művészetek rajongói a Ménesi úton, amikor egy-egy híresség érkezik a Molnár C. Pál Műterem-Múzeumba. A Gellérthegy oldalában található kiállítótér ilyenkor zsúfolásig megtelik, a későn érkezők alig találnak ülőhelyet. Legutóbb Sipos Mihály a Muzsikás együttes prímása, valamint keramikus felesége, Kardos Mária volt a vendég, ők meséltek életükről és karrierjükről. Bár a neves zenész felesége az ELTE tanítóképzőn oktat vizuális nevelést, ezúttal mégis egy ütőgardonnal érkezett a Ménesi úti kiállítótérbe.

Sipos Mihály 1973-ban két barátjával, Hamar Dániellel és Csoóri Sándorral alakította meg a Muzsikás együttest. Azóta bejárták a világot, és elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Fontosnak tartják a gyerektáncházak, iskolai foglalkozások szervezését is.
A Molnár C. Pál Galéria a tárlatokon és programokon kívül gyakran invitálja az érdeklődőket más, vidéki múzeumok látogatására, illetve saját szervezésű, a kulturális örökséget bemutató sétákra. Nemrég például a neves szobrász, Medgyessy Ferenc távcsövét próbálhatták ki az érdeklődők, akik a 20. század művészetére nagy hatást gyakorló, kiváló alkotó művei miatt mentek a Ménesi útra.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
×

Autómodell börze  

2017április0208:00
»
2017április0213:00

A Kelenvölgyi Autómodell Gyűjtők Klubja soron következő börzéjét április 2-án tartja a Kelenvölgyi Közösségi Házban. Aki asztalt szeretne foglalni, megteheti Berta Jánosnál a 06-20-389-0442-es telefonszámon.