Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Új programsorozat a Hadikban

Újbuda   |   2017, március 1 - 10:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Miért van ez így? címmel új kulturális programsorozatot indított Újbuda Önkormányzata és a Hadik Kávéház. Az első előadást február 27-én tartották, amelyen Leblanc Gergely balettművész mesélt pályájáról.

Mostantól ismert művészeket mutat be eddig ismeretlen oldalukról az a rendezvénysorozat, amelyet Miért van ez így? címmel tartanak a Hadikban havi rendszerességgel. Az eseményeket Földvári Péter, a Karinthy Színház munkatársa vezeti, és viszi közelebb beszélgetésein a művészeket az érdeklődőkhöz. A magánéleti kérdéseket kerülve, azt kívánja feltárni, hogy milyen utat járnak be a színészek, írók, zenészek és táncosok, amíg eljutnak a közönség és a szakma elismeréséig.
Az első meghívott Leblanc Gergely balettművész volt, akit gyerekkorában nem vonzott a tánc világa. A művészi pályára édesanyja irányította, sikereit pedig igazolják, hogy rendszeresen lép fel az operában. Állítása szerint nem tudja pontosan megmondani, hogy mikortól lett belőle igazi táncos, mivel „ez egy hosszú folyamat eredménye”. Úgy véli, igazi szakmai sikerei azok a főszerepek voltak, amelyekről fiatalként álmodott, mint például a Diótörő főszerepe. Művészként a mai napig vannak mélypontjai, sokszor elégedetlen ha visszanéz egy-egy felvételt.

A Miért van ez így? márciusi vendége Karinthy Márton, a Karinthy Színház tulajdonosa, Újbuda díszpolgára lesz.

H.S.