Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 16. kedd, Csongor

Újbábszínház Újbudán

Újbuda   |   2019, szeptember 2 - 11:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Manna Matiné címmel 2017-ben kortárs bábszínházi sorozat indult a B32 Galéria és Kultúrtér, valamint a Manna Produkció együttműködésében. A harmadik alkalommal ősztől útjára induló projekt nemcsak a fiatal bábművészeknek kínál állandó bázist és játszási lehetőséget, de a nagyközönséghez és a színházi szakmához is közelebb viszi a műfajt.

A bábműfajt sokszor a gyerekmesékkel azonosítják, noha az elmúlt években a bábszínházi kultúra progresszív változáson esett át, és felnőtt egy új bábművész-generáció is. A tervek szerint az új nemzedék alkotóművészei minden hónap második vasárnapján mutathatják be a B32 Galériában legújabb ötleteiket, legkreatívabb munkáikat. A gyerekelőadások mindig délelőtt, a felnőtteknek szólók pedig este láthatók.
A B32-ben bemutatják a Kolibri Színház vendégjátékában Rosemarie Eichinger regényének színpadi adaptációját, az Esznek-e a halottak epertortát? című bábelőadást, a kicsit idősebbek pedig Jens Raschke Alszanak a halak? című monodrámáját tekinthetik meg, amely 2012-ben a mühlheimi gyerekdarab-fesztivál fődíját is elnyerte. A felnőttek Ladányi Andrea táncművész és Markó-Valentyik Anna fiatal bábművész közös művét, az Alaine – Ideje a meghalásnak című darabot nézhetik meg a KL Színház produkciójában.

(K. G.)