Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Újra indul az Eleven Tavasz a Bartók Béla úton

Újbuda   |   2016, március 17 - 12:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Budapest Kulturális Főutcáján újra beköszönt az Eleven Tavasz május 6-8. között. A design vásár és kiállítást a Bartók Béla úton tartják, a szervezők ezúttal Portugáliát hívták vendégségbe.

Május elején a Bartók Béla Boulevard (BBB) ismét otthont ad az Eleven Tavasz kulturális és design fesztiválnak. A program három éve azzal a céllal indult, hogy felpezsdítse a környék kulturális és társasági életét. A régi Bartók Béla úti kávézókban alkotott anno Lechner Ödön, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, illetve Csonka János és Zipernowsky Károly is. A kávéházairól és azok nyüzsgő, tudományos, művészeti és irodalmi életéről nevezetes út mára Budapest egyetlen tematikus kulturális főutcájává vált. Az idei rendezvény Portugália kultúráját (zene, film, irodalom, kortárs építészet, csempeművészet) és konyhaművészetét is bemutatja.

Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák alkotásaikat, a hétvége kiemelkedő programja a legkiválóbb egyedi alkotások aukciója lesz. A befolyt összeget jótékony célra, a kerületben működő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők a központ épületének felújítására, modernizációjára. A program egyik központi témája az újrahasznosítás és a környezettudatosság, ehhez kapcsolódóan több előadást és workshop-ot tartanak.

További információ: https://www.facebook.com/events/1696489183971613/