Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. péntek, Zoltán

Állapotüzenet

A webhely jelenleg karbantartási módban üzemel.

Üveg nyolc szemszögből a B32-ben

FÉNYEK címmel nyílt kiállítás a Magyar Üvegművészeti Társaság nyolc tagjának alkotásaiból a B32 Galéria és Kultúrtérben január 19-én.

Vízilovon lovagló majmocska, alma és pohár, amorf, elfolyó tükrök egyaránt áthatóak a Magyar Üvegművészeti Társaság nyolc tagjának közös, Fények című kiállításán. Hegyvári Bernadett, Kecskés Kriszta, Kóródi Zsuzsanna, László Kyra, M. Tóth Margit, Soltész Melinda, Szilágyi Csilla, Varga Dóra nemzetközi szinten elismert művészek, és bár anyaghasználatuk az iparművészethez köti őket, alkotásaikkal inkább a képzőművészetben találnak helyet. „Ha közös pontokat keresünk, akkor meg lehet említeni természetesen az üveget, az alkotás belső kényszerét, a nőiséget vagy a fénnyel való különös szerelmi viszonyt - mégis leginkább abban hasonlítanak, hogy nagyon különböznek” – áll a tárlat ismertetőjében.

A nyolc kiállító szerint az üveges művészet terén a nők meglehetősen alulreprezentáltak, a figyelem többnyire a férfi alkotókra terelődik. - Holott az üveggel való munka különösen nehéz, komoly fizikai erőnlétet igényel – hangsúlyozta az egyik alkotó.
A kiállítók bár ugyanabban a korban élnek, hasonló problémákkal küzdenek, válaszaik azonban egyéniek és az anyagot is másképpen láttatják. Mégis ez a nyolc különböző egyéniség képes együttműködni és valami különlegeset nyújtani a látogatóknak. A kiállítás február 3-ig látogatható.

T. K.

LEGFRISSEBB
×

Újbudai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum  

2017június2610:30
»
2017június2612:30

Újbudai Kábítószerügyi Egyeztető Fórum felvilágosító programja a 2017. június 26.-a Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából