Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Varga Ferenc kiállítás nyílt az 1956-os forradalom emlékére

Újbuda   |   2017, október 20 - 08:50
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Tisztelet 1956 hőseinek” című kiállítás nyílt Albertfalván október 19-én. Az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény Varga Ferenc festőművész alkotásaival bővült.

Az alkotó Varga Ferenc, aki maga is XI. kerületi lakos, a szabadságharccal kapcsolatos emlékeit festette meg. A harcokban aktívan nem vett részt, de a felvonulásokon a tömegekkel tartott. Az akkor szerzett benyomásai megrázó erővel hatnak a nézőkre, tiszteletet ébresztve az ’56-os hősök iránt. Varga Ferenc nem volt katona, de október 23-a után rendszeresen alkotott, emlékeit így őrizte meg az utókor számára. Farkas Krisztina, önkormányzati képviselő szerint az ilyen alkotóknak köszönhető, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek emléke ma is él.

A kiállításon többek között Beleznay Andor, a gyűjtemény vezetője és Geröly Tibor, a Művészetbarátok Egyesületének elnöke köszöntötte a művészt és közönséget. A tárlatot november 16-ig lehet megtekinteni az Albertfalvi Hely- és Iskolatörténeti Gyűjtemény nyitvatartási idejében.

T. K.