Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. csütörtök, Zita

Zenés festészet a Budai Klub Galériában

Kép-Zene-Szó címmel nyílt kiállítás Géczy Olga festőművész alkotásaiból a Budai Klub Galériában március 9-én. A tárlatot a Bartók-Kodály év alkalmából rendezték meg Újbudán.

A galántai születésű képzőművész érdeklődési területei a portrék, aktok, virágok és a bibliai témák, most bemutatott festményeit Kodály Zoltán kórusművei ihletették. Stílusa realisztikus, figuratív és szürrealista. Legszívesebben olajfestékkel dolgozik és nagyméretű festményeket készít. Az alkotó rendkívül sokoldalú: 1963-ban kitüntetéssel diplomázott a Zeneakadémián, 1970-ben megalapította a Bartók Béla Kamarazenekart, amellyel számos hangversenyt adott, egyebek között az Olasz Intézetben. Nevéhez fűződik több ritkán hallott zenemű magyarországi bemutatója. Másfél évtizede érdeklődése a képzőművészet felé fordult; amerikai építészmérnök férje, maga is kiváló festőművész, Aurell David támogatásával a Venturai College (USA, CA) képzőművészeti szakán hat szemesztert végzett.

A tárlatot a művészt és festményeit régóta ismerő Prokopp Mária művészettörténész nyitotta meg. Meggyőződése szerint Géczy Olga egész lényét áthatja a művészet, tehetségét nemzetközi karmesteri sikerek után a festészetben is megjeleníteti. Prokopp Mária részletesen bemutatta a kiállítás képeit, bevezette az érdeklődőket azok szimbolikájába. Véleménye szerint, a művészet lényege megjeleníteni az ember legbelsőbb lényéből fakadó szellemi értéket, azt, amely boldogságot ad.

A megnyitón Győrffy Gergely hegedűművész és Oravecz György zongoraművész előadása is hallható volt. A tárlat április18-áig, hétköznaponkon 14 és 18 óra között tekinthető meg.

T. K.

LEGFRISSEBB
×

Újbudai ingatlanpiaci börze  

2017május0610:00
»
2017május0618:00

Mennyit ér az ingatlanom? Hol és hogyan tudnám a legegyszerűbben eladni?
Milyen ingatlanba fektessek? Régit vagy újat vásároljak? Építkezzek vagy felújítsak? Milyen szakemberekkel dolgoztassak? Van-e rá garancia? És miből tudom mindezt finanszírozni? CSOK, hitel, állami támogatás vagy lakástakarék? Esetleg örökség? Befektetés vagy családi fészek?
Önnek is kérdése van? Jöjjön el hozzánk, válaszokkal várjuk!