Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 19. hétfő, Zsuzsanna

Az én Weöres Sándorom

Események   |   2017, február 27 - 09:07
Nyomtatóbarát változatSend by email
2017március0318:45

Gyermekként, tanulóként, versenyzőként, előadóművészként, nőként, anyaként… életem során többször találkoztam Weöres Sándor írásaival. Ezek közül válogattam a számomra legkülönlegesebbeket.

Elhangoznak többek között: Az éjszaka csodái, Tizenkettedik szimfónia és a Psyché részletei… miközben elmesélem a versekhez kapcsolódó történeteimet és igyekszem átadni-megmutatni azt az ÉLETERŐT, amit én kaptam a költőzsenitől; Weöres Sándortól.

Vendégem; Pomázi Zoltán a Bojtorján együttes énekes-gitárosa, aki zenével-énekkel segít nekem ebben az előadásban, haladni…mondjuk úgy, „A teljesség felé”.

Dudás Dorottya
előadóművész
Radnóti,- Latinovits-díjas

„A vers haszna, hogy a lelket tagoltabbá, hajlékonyabbá, érdekesebbé teszi. Azét is, aki írja, és azét is, aki olvassa. A vers célja körülbelül ugyanaz, mint atlétáknál a tréning. A vers a lélek tréningje, ami a lélek izmait hajlékonnyá, használhatóvá teszi.” (Weöres Sándor)

Dátum: 2017. március 3. (péntek)

Időpont: 18:45-20:00

Helyszín: Divine & Delicia (Első hazai bor- és sütemény bár)

(cím: 1111 Budapest, Bercsényi utca 1.)

Dudás Dorottya

LEGFRISSEBB
×

Előadások az apaságról – nem csak apáknak  

2018február1418:00

Hiánypótló edukációs és érzékenyítő előadás-sorozat indul útjára az önkormányzat Családbarát Újbuda Programjának részeként, a Felelős Szülők Iskolája szervezésében. A téma a férfi, a férj, az apa identitása. A nyitó előadást február 14-én Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartja.