Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. péntek, Alfréd

Magyar Festészet Napja Újbudán

Események   |   2015, október 12 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
2015október1310:00
»
2015október1619:00

Civil kezdeményezésként 2002-ben indult útjára Újbudáról a Magyar Festészet Napja programsorozat. Idén 14. alkalommal rendezik meg országosan, Budapesten és a kerületben egyaránt.

Magyar Festészet Napja Újbudán

2015. október 13-16.

A Festészet Napja rendezvénysorozat részeként, október 13-16. között az újbudai kiállítótermek, galériák is bemutatják a kortárs magyar festészet kiemelt alakjait.

A Karinthy Szalonban Szotyory László festőművész Szépek és félelmetesek című tárlatát nézhetik meg az érdeklődők, a B29 Kiállítótér Női Vonal IV. címmel kortárs női alkotók válogatott alkotásaiba enged majd bepillantást. Az Etele Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóterében október 13-án Fabók Gyula, festő és zománcművész emlékkiállítása nyílik. A fesztivál egyik különlegessége Scheffer Lívia budapesti magángalériájának Ötös fogat című csoportos kamaratárlata, amely a Magyarországi Német Írók és Művészek Szövetsége tagjainak alkotásaiból nyújt egy sokszínű válogatást egészen október 31-ig.

Péntek este a Gárdonyi téren ünnepélyes megnyitó tart dr. Hoffmann Tamáspolgármester. A Csontváry emléktábla megkoszorúzása után festményreprodukciók óriásprinteken, és egy rendhagyó fény-performansz várja a közönséget. A rendezvény zárásaként a Trezor Galériában Fény Energia Misztérium címmel síkplasztikai kiállítást nyit meg Sipos Endre festőművész, míg a B32 Galéria és Kultúrtér Fény című tárlatán Atlasz Gábor kurátor szervezésében kortárs festők személyes módon foglalkoznak a fény képzőművészeti problémájával, így a válogatott képek sajátos egyediséggel emlékeznek Csontváry Kosztka Tivadarra.

LEGFRISSEBB
×

Tanyavilág - fotókiállítás  

2018február2218:00

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait a Tanyavilág című fotókiállítás megnyitójára 2018. február 22-én, csütörtökön 18 órakor az Újbuda Galériába.