Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 27. vasárnap, Hella

Pisch Ildikó - Történelmi Babamódi

Események   |   2017, szeptember 1 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email
2017szeptember0211:00

Szeptember 2-án, szombaton 11 órakor Történelmi Babamódi címmel nyílik meg Pisch Ildikó iparművész kiállítása Orlay utcai termünkben.

A művészi babákon a divattörténet klasszikus öltözeteivel találkozhatunk királyi udvarokból, a divat európai központjaiból.

Részletek a csatolt meghívón.


Róza baba programunk folytatódik: szeptember 14-18 között Orlay utca 2/b alatti termünkben újabb baba készülhet, Zala megyei (hetési, vagy Mura-menti horvát) viseletben, vezeti Molnárné Riskó Erzsébet népi iparművész. Textilbaba készítést és igényes babaöltöztetés tanulható! A viseletekről vetített képes előadást tartanak a Néprajzi Múzeum aktív, illetve nyugalmazott muzeológusai: Balogh Jánosné dr. Horváth Terézia és Katona Edit 14-én, csütörtökön 14 órától. Szeretettel várjuk a régi Róza baba készítőket (programunkat 2002 óta évente újabb és újabb viseletek elkészítésével folytatjuk) és új érdeklődők bekapcsolódását is szívesen fogadjuk, tudás, tapasztalat hiánya nem akadály, kezdés 14-én 10 órakor. Előzetes jelentkezés ajánlott a 30 436 4347 telefonszámon, de nem nélkülözhetetlen.


Játsszunk mindannyian! szeptember 16-án! A múlt évben a Bildungsforum Internationaler Spielmarkt Potsdam - melynek együttműködői vagyunk 4 éve - vezetőitől javaslatot kaptunk, hogy kapcsolódjunk be a május 28-i Játék Világnap megünneplésébe - amely ugyan nem hivatalosan elismert, de már számos országban megtartják. A Gyermeknap közelsége miatt ez az időpont nem volt szerencsés, de már elég sokan bekapcsolódtak. A kezdeményezéshez csatlakozott Magyar Pedagógiai Társaság a szeptember 16-i időpontot javasolta és szervezésében számos csoport nagyobb játszóprogramot tervez. Felhívás csatolva. Játsszunk mindannyian ezen a napon, gyerekekkel, unokákkal, barátokkal. játszótéren, ahol alkalom adódik. Várjuk a beszámolókat a jól sikerült játékszervezésekről!


Kiállító termünk eseményeivel bekapcsolódtunk a Bartók Béla Boulevard Eleven Ősz programsorozatába szeptember 22, 23, 24-én (péntek, szombat, vasárnap), e napokon is várjuk látogatóinkat. A kiállítás megtekintése mellett társasjátékozás, mackókészítés Varró Szilvivel, a gyerekeket átrendezhető babaszoba, babaház és egyéb játékok várják az betérőket.


Számos kapcsolatunk, barátunk eltalált már facebook oldalunkra, 580 bejegyzett tagja van. Kérem, aki még nem látogatja: Kiss Áron Magyar Játék Társaság címen megtalálja, ha tagja a a facebooknak. Ezen az oldalon sűrűn jelentetünk meg saját és tagjainkat érdeklő híreket, amelyekre gyakran kapunk visszajelzéseket is. Tagjaink is itt közölhetik híreiket, általuk felfedezett eseményeket. Honlapunkra sajnos nem tudjuk ilyen sűrűn feltenni az információkat.

Aki még nem facebook tag és esetleg idegenkedik ettől a közösségi oldaltól, bátran létrehozhat magának álnéven is egy oldalt minden személyes adatának megadása nélkül, talán az egy e-mail cím szükséges, de lehet erre a célra olyan e-mail címet létre hozni, amit nem ismerhet más. Mihelyt megvan a saját oldal, meg lehet keresni Társaságunk oldalát, várjuk szeretettel, naponta számosan nézik.

Kiállításainkhoz rendszeresen szervezünk gyermekfoglalkozásokat óvodai, iskolai csoportoknak, de családok csoportjainak is. Ezek keretében megismerkednek a gyermekek a kiállítás anyagával, arról részletes tájékoztatást kapnak saját kérdéseik nyomán is, majd a kiállítottak által inspirált egyszerű kis tárgyat készíthetnek el, amelyet haza is vihetnek magukkal. Szívesen fogadjuk érdeklődő csoportok vezetői, pedagógusok megkeresését.

Szeretettel várjuk eseményeinkre, köszönettel vesszük, ha híreinket továbbadják!

LEGFRISSEBB
×