Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 19. hétfő, József, Bánk

VIII. Rágcsálók Világa – Családi Nap

2018március1110:00

A VIII. Rágcsálók Világa – Családi nap című eseményt 2018.03.11-én a TEMI Fővárosi Művelődési Házban (1119 Budapest, Fehérvári út 47.) rendezik meg. Úttörőként a rendezvényen a felelős kisállattartás fontosságát hangsúlyozva élő állat nem lesz, ehelyett érdekes, interaktív gyermekprogramokra, helyes kisállattartási információkra és több kisállatvédő szervezet bemutatkozására lehet számítani.

Az Együtt A Kisállatokért Alapítvány több állatvédő szervezettel összefogva rendezi meg a VIII. Rágcsálók Világa – Családi Nap c. rendezvényt Újbudán, amellyel szeretné felhívni az emberek figyelmét a helyes kisállattartásra és arra az örömre, amelyet ezek a kisállatok okozni tudnak a felelősségteljes állattartók számára.

A tengerimalacok, hörcsögök, nyulak, csincsillák, egerek, patkányok, deguk és mókusok szakértői képviselik az adott állatfajt a rendezvényen, emellett rengeteg izgalmas program ígérkezik a család minden tagja számára. A nap folyamán a gyermekek számára több interaktív lehetőség is ígérkezik: kézműves sarok (gyöngyfűzés, pompom figurák készítése), lufi-hajtogatás, arcfestés, színezők, rágcsálós tesztek, Rágcsálók Tudora játék, Legyél Te is kisállatmentő! kalandjáték, Hegyezd a füled! – rágcsálóhang-felismerő játék.

A felnőttek a nap folyamán elmélyedhetnek a rágcsálók és nyuszik tartásának kulisszatitkaiba, így felkészülve a kisállattartásra vagy fejlesztve az eddigi tartási ismereteiket. Hiszünk abban, hogy élő állatok jelenléte nélkül is átadhatunk tartási információkat, állatvédőként ez fontos szempont, hiszen a kisállatoknak egy ilyen rendezvény rendkívüli stresszel jár. Az állatvédő szervezetek rengeteg, a kisállattartáshoz hasznos, de az adott szervezetet támogató termékekkel is készülnek. Több alkalommal (11, 13 és 15 órakor) tombolasorsolással színesítjük a programot, 10 és 13 óra között ingyenes állatorvosi tanácsadás keretein belül Dr. Héjjas Barbara doktornőtől lehet kérdezni.

A napot a rendezvény mellett meghirdetett „Lebuktam” – a tettenérés pillanatai fotópályázat eredményhirdetésével zárul 15:30-kor.

LEGFRISSEBB
×