Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

Bukta Imre képzőművész kiállítása nyílik a Godot Galériában

Kultúra   |   2015, március 30 - 15:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bukta Imre Munkácsy-díjas képzőművész legújabb alkotásait mutatja be az a kiállítás, amely Kibillent táj címmel szerdán nyílik a Godot Galériában Budapesten.

A Mezőszemerén élő képzőművész csaknem 20 alkotása, köztük papírmunkák és olajképek lesznek láthatók május 9-ig a Bartók Béla úton - mondta Kozák Gábor galériavezető. Hangsúlyozta: Bukta Imre alkotói periódusa a téli időszakra, főként januárra és februárra esik, amikor nincs lehetősége a földjein dolgozni, a tavon horgászni vagy a barátaival társasági életet élni a szabadban.
Mint elmondta, Bukta folytatta azokat a papírmunkákat, amelyeket a Műcsarnokban is bemutatott nagyszabású 2012-es tárlatán. A most nyíló kiállításon látható kisebb méretű alkotások a művészre jellemző vegyes technikával, színes ceruzával, szénnel, tussal, pasztellel és akvarellel készültek. Emellett hagyományos olajképeket is bemutatnak.
Kozák Gábor elmondta, hogy láthatók lesznek ábrándozó, nosztalgikus, ködös, ember nélküli tájakat megjelenítő képek, ilyen például a Tiszaörsfürdő, az Egykori legelő vagy a kiállítás címét adó Kibillent táj.
A többi alkotás narratív jelleget öltő kompozícióiban a falusi élet szereplői tűnnek fel, látható például lombfújó közmunkás vagy például Kollár Lajos hegymászó a Hegyek nélkül című festményen.
A galéria vezetője felhívta a figyelmet arra is, hogy a tárlathoz megjelenő katalógusban Bukta Imre összes idei munkája, valamint néhány 2013-as alkotása is látható lesz, a kötetet Széplaky Gerda esztéta tanulmánya egészíti ki.

MTI