Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 25. csütörtök, Márk

Könyvhét Újbudán

Kultúra   |   2007, június 6 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Ünnepi Könyvhét mintájára idén már negyedik alkalommal rendezték meg az újbudai könyvhetet. Május 31-től június 3-ig nézelődhettek, vásárolhattak az érdeklődők a könyvkiadók széles választékából.

28 kiadó mutatta be idén kiadványait negyedik alkalommal megrendezett Könyvhéten Újbudán. A kiadók egy része újbudai székhelyű volt.

Idén először az egykori Skála Áruház melletti parkoló adott helyet a rendezvénynek, mivel a korábbi helyszínen, a Móricz Zsigmond körtéren most a metróépítés miatt lehetetlen lett volna megtartani. Újbuda önkormányzata ingyen biztosította a rendezvénynek a helyszínt és a pavilonokat az előző éveknek megfelelően, s számos kulturális programmal várták az ide érkezőket.

Számos népzenei előadást szerveztek, de felolvasóestek, zenei előadások, mesejáték is gazdagította a programot.

A Könyvhétnek nem csak a vásárlás a célja. Talán sokkal fontosabb, hogy az olvasásnak kedvet teremtsenek. Digitális világunkban az emberek egyre kevesebbet vesznek kézbe könyvet, ritkábban olvasnak. A tömegkultúra előretörésével a szépirodalom, a művészet, s maga az olvasás is kezd háttérbe szorulni. Támogatni kell tehát az olvasás népszerűsítését -vallja Újbuda vezetősége, - s ennek tett eleget az idei Könyvhéten is.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 06. 06.)