Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Petőfi Musical Studio fellépése a Bikás dombon

Kultúra   |   2010, május 12 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 14 éve működő újbudai musical studio már több mint 100 lelkes és ügyes musicalpalántát számlál.

A 14 éve működő újbudai musical studio elsőként a Mária Evangéliuma c. rockoperát állította színpadra, amelynek erdélyi ősbemutatója az ő nevükhöz fűződik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

A tehetséges fiatalok már öt éve játsszák a Valahol Európában c. musicalt, mellyel többek között erdélyi túrnéjuk során a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban játszottak,illetve a stúdióhoz kapcsolható e darab erdélyi ősbemutatója is a Nagyváradi Nemzeti Színházban - és 2003-ban a kárpátaljai ősbemutatója is.

2004-ben készült el a külön a stúdió számára írt új musical Szabó Magda: Álarcosbál című regénye alapján. Az ősbemutatót 2004. decemberében tartották.

A stúdió tagjai rendszeresen fellépnek az Operettszínházban és a Thália Színházban az Abigél című musicalben. Nyaranta a Városmajori Szabadtéri Színpad vendégei, többekközt két nyáron is itt játszották a Muzsika hangja c. musicalt.

Gyakran láthat tőlük a közönség musical - összeállításokat, melyekben a magyar és a külföldi musical- irodalom legszebb dalait, táncait adjuk elő.

A hétvégi Bikás dombi bulin magyar és külföldi musical-ekből válogatta ki a legszebbeket Bősze Csilla a studio vezetője.