Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. péntek, Vendel

Hírek az FMH-ról

Rekonstrukció.

Az elmúlt hétvégén, az „Illéskluboschok” rendezvényét ismét sok régi és új rajongó látogatta meg. Vidékről is többen eljöttek, hogy találkozzanak Koncz Zsuzsával, az este díszvendégével, aki újonnan megjelent DVD-jét dedikálta.

A Fővárosi Művelődési Házban, a Körterem az Illés Klub otthona 1969 óta. Most az a hír járja, hogy jelen formájában a végnapjait éli. Néhány éve a zenekar feloszlása, illetve fellépéseinek szünetelése miatt feledésbe merült az itteni klubélet. A rajongók szétszéledtek.

Úgy 3-4 éve, a búcsúkoncertek után, Budapest apró kocsmáiban Gittinger Tibor és „Indián” alias Hegedűs László felfedeztek zenekarokat, akik a Szörényi – Bródy szerzőpáros nótáival vendégek sokaságát szórakoztatták, repertuárjukat Illés, Fonográf, Koncz, Tolcsvay dalokból válogatták. Ebből merítették az ötletet, hogy újra kellene szervezni a Körteremben az Illés kluBOSCHok BARÁTI KÖRÉT.

Megkeresték az FMH igazgatóságát és leszerződtek velük. Felkérték az ABSZ és a Tarada együtteseket örömzenélésre, új klubtagsági igazolványokat nyomtattak. Elindult havi rendszerességgel a klubélet, a kultikus dalszövegeket jól ismerő közönség elégedettségére.

Több közéleti személyiség, így Bánó András, a Bojtorján, az Echo Együttes tagjai, Dolák Saly Róbert, Gerendás Péter, Ónodi György, a Heti Hetes, Radnai Péter, a PlayBoy főszerkesztője és még sorolhatnám a neveket, akik az újraélesztett klub bulijait színesítették érdeklődő jelenlétükkel.

Rendszeres VIP vendége lett az estéknek a Szörényi testvérpár, Bródy János, és Tolcsvay László. Halála előtt még Illés Lajost is lecsábították a klubba. A tagság gyarapodott, a rendezvények egyre nagyobb létszámú közönség előtt, fergeteges hangulatban zajlottak.

Ekkor robbant az FMH rekonstrukciójának híre, hogy első lépésként a Körterem lebontását tervezik. Valamennyi lelkes szervező lesújtottan vette tudomásul a megfellebbezhetetlennek tűnő érveket, ám mégis elindultak, hogy minden lehetséges fórumot megmozgassanak.

A jó hír, hogy a legújabb megállapodás szerint, a beruházó vállalta, 10 hónap alatt felépíti az épületrészt, amely a továbbiakban is művelődési házként üzemel. Az építkezés ideje alatt, a decemberig közzétett programok változatlanul várják az érdeklődőket a ház érintetlenül hagyott szárnyában. A határidő leteltével az új részlegbe költözhet az FMH. A körterem emblematikus varázsának megőrzéséről nem kell lemondani.

/Lendvai/ - Újbuda ÚJSÁG (2007. 10. 19.)

LEGFRISSEBB
×

Burgonyavásár lesz Újbudán  

2017október2808:00

Burgonyavásárt szervez Újbuda Önkormányzata október 28-án, szombaton, reggel 8 órától, hat helyszínen. A kerületiek lakcímkártyájuk felmutatásával 10 kilogramm krumplit vásárolhatnak 300 forintért.