Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 19. péntek, Emma

7 nap

Újbuda   |   2018, október 1 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az iskolai zaklatás folyamatát tárja fel a Nézőművészeti Kft., a Manna és a Pagony Kiadó ifjúsági elő­­adása, amelyet október 9-én mutat be a B32 Galéria és Kultúrtér.

Scherer Péter rendező és Gyulay Eszter dramaturg ezúttal egy iskolai zaklatás történetét dolgozza fel Eve Ainsworth 7 nap című ifjúsági regénye alapján, mély emberismerettel és együttérzéssel, a diákokhoz közel álló formanyelven, sok humorral. A rendhagyó irodalomóra a Nézőművészeti Kft. ifjúsági programsorozatába illeszkedve iskolai előadásként is továbbél majd.
Az ifjú rendező, Schwechtje Mihály első, Remélem, legközelebb sikerül meghalnod :) című nagyjátékfilmje szeptemberi megjelenése óta zajos sikert aratott mind a nézők, mind a szakma körében. Az alkotás azt mutatja be, hogy az internet világába beleszületett kamaszok miképp válhatnak egyik pillanatról a másikra áldozattá.
A 7 nap főszereplői is tizenévesek: a népszerű Petra rászáll osztálytársára, a duci Emmára. Nemcsak az áldozat, de a zaklató szemszögéből is láthatjuk a Jankovics Anna és Kőszegi Mária alakításában megelevenedő eseményeket. A színházi csapattal együtt dolgozik dr. Lénárd Kata pszichológus szakértő is.
A tervek szerint az előadásokat feldolgozó foglalkozások is követik majd, ahol a pszichológus szakértő vagy Szivák-Tóth Viktor drámapedagógus járja körül a nézőkkel a felvetődő kérdéseket.
(K. G.)