Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Csontváry-évforduló a Hadikban

Újbuda   |   2019, szeptember 3 - 09:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 6-án nagyszabású utcabállal nyitja a Hadik Kávéház az őszi szezont, az ingyenes koncerten az Ivan and the Parasol lép fel. A Hadik Irodalmi Brunch hétvégi eseményeire ősszel is neves meghívottak érkeznek, a szervezők a mostani sorozatban a művész barátságokra és az alkotótársakra fókuszálnak. Szeptemberben egy író házaspár, Szabó T. Anna és Dragomán György a vendég.

A Hadik Irodalmi Szalonban Juhász Anna háziasszony szeptemberben a százéves Bálint Györgyöt, Bálint gazdát látja vendégül, az októberi estet a tíz éve elhunyt Cseh Tamásnak szentelik, novemberben a kortárs fiatal irodalmat mutatják be, decemberben a közelmúltban elhunyt Térey János íróra emlékeznek.
Száz évvel ezelőtt, 1919 nyarán hunyt el Csontváry Kosztka Tivadar festőművész, aki életének utolsó időszakát a Hadik-házban töltötte, alkotásaira is itt találtak rá. A Csontváry Emlékműterem és Műhely Kulturális Egyesület egész éven átívelő programsorozatot szentel a nagy festő munkásságának. Ősszel neves előadók, művészettörténészek beszélnek a Hadik Kávéházhoz tartozó Szatyor Bár és Galéria pódiumán Csontváry életéről, művészetéről, jelentőségéről.
(Újbuda)