Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Pál Csaba munkái a Karinthy Szalonban

Újbuda   |   2019, február 27 - 13:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pál Csaba Viszony című kiállítása február 26-tól látható a Karinthy Szalonban. A Munkácsy Mihály-díjas képzőművész, festő, grafikus maga tartott tárlatvezetést a kiállítás megnyitóján.

Pál Csaba a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán szerzett diplomát 1991-ben, majd 1993-ban végzett az Iparművészeti Egyetem alkalmazott grafika–tipográfia szakán. A kilencvenes évek közepétől rendez egyéni kiállításokat.

Tagja a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának, a Grafikus Művészek Szövetségének, a Magyar Rézkarcolók és Litográfusok Egyesületének. Munkásságáért több díjban részesült, ezek legjelentősebbike 1999-től 2001-ig a Derkovits Gyula Képzőművészeti Ösztöndíj, a Római Magyar Akadémia 2005-ös ösztöndíja, 2007-ben a Fővárosi Önkormányzat Kulturális Bizottsága ösztöndíja illetve 2015-ben a Munkácsy Mihály díj volt. A kilencvenes évek közepétől, számos hazai és külföldi, egyéni- és csoportos kiállításon vett részt.

Az Újbudán látható anyaga a gyakran kísérletező művész legújabb vállalása: a hagyományos és digitális technikák ötvözésével vizsgálja a múlt és a jelen viszonyát. A tárlat különlegessége a kis teremben látható végkifejlet című munka, amelyen digitális nyomtatással készített önarcképe nézi kézzel készült műalkotásait.

A Nemzeti Kulturális Alap és Újbuda Önkormányzata által támogatott kiállítás március 22-éig tekinthető meg a Karinthy Szalonban.

D. B. S.