Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

Vakondtúrások a Trezorban

Újbuda   |   2019, november 19 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A vakondtúrás a díszkertészek réme, Nagy Márta keramikusművész azonban nyaralójának kertjéből összeszedte az agyagos földet és megmunkálva, kiégetve azokat. Ezekből hozta létre egészen új utat mutató tárlatát, amely december 6-áig látható a B32 Trezor Galériában.

A Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész Újratöltés című tárlatát Mohácsi András szobrász nyitotta meg november 14-én. Elmondta: egy hatalmas életmű árnyékában felbukkant valami teljesen új valóság.
Nagy Márta Schrammel Imre tanítványa volt, 1979-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Főiskolán. Dolgozott a Hollóházi Porcelángyárban, ösztöndíjasként Rómába és Philadelphiába is eljutott. 2001 óta tanít a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, a Művészeti Kar Képzőművészeti Mesteriskola mestertestületének tagja. 2007-től kinevezett egyetemi tanár, 2010-13 között a Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója, 2013-tól a Kerámia tanszék vezetője.

Nagy Márta egy éve nem szignózza alkotásait, magyarázatként Türk Péter képzőművész szavait idézi: “A művészet történjen, mint az évszakok változása, ne én csináljam!”

D. B. S.