Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

A jó kutya-gazdi kapcsolatot mélyíti el az Allee jótékony hétvégéje

2021június1217:00
»
2021június1320:00

Kutyával a vörös szőnyegen és Ebathlon verseny az Allee-ban

2021. június 12–13-án ismét a kutyusoké és a gazdiké az Allee melletti Kőrösy sétány: szombaton 17:00 órától a legstílusosabb két- és négylábú párosoké a reflektorfény, vasárnap pedig vidám ügyességi versenyeken vehetnek részt a vállalkozó kedvű kutyabarátok és kedvenceik.

Az esemény célja, hogy segítse a résztvevő kutyus-gazdi párosok együttműködésének elmélyítését, valamint hogy közelebb hozza a kutyás jótékonysági szervezeteket a nagyközönséghez. Az Allee nem csupán állatbarát hely, hanem számos más egyéb területen igyekszik jobbá tenni a kétlábúak és a négylábúak hétköznapjait: a bevásárlóközpont például hivatalos segtőkutya kiképző terep, gyakorló és vizsgáztató helyet biztosítva számukra, hiszen az Allee-ban számos megoldandó élethelyzettel találkoznak, mégis adottak a biztonságos körülmények. A hétvégén a 25 éve alapított, mozgássérültek számára kutyákat kiképző, illetve terápiás kutyák munkába állításával foglalkozó Kutyával az Emberért Alapítványt jótékonysági tombolával támogatja az Allee, és a közvetlen támogatásra is bíztatja látogatóit. Az alapítvány jelenleg a 14 éves, járásában korlátozott Katának gyűjt egy speciális mozgássérült-segítő kutyahámra az adjukossze.hu oldalon. A bevásárlóközpont szeretné felhívni a figyelmet a kutyusok örökbefogadásának fontosságára is, ezért a befogadott kedvenceknek külön kategóriát szentelnek a programban.

A kutyás hétvégén a Vizslafotózás csapata ingyenes fotózással várja a négylábúakat, az Allee pedig agility bemutatóval, valamint számos egyéb érdekes programmal és értékes ajándékokkal is készül. Az események műsorvezetője Gömöri András Máté lesz.

A bevásárlóközpont szeretettel vár minden érdeklődőt, kutyusokat, gazdikat, kutyaimádókat, baráti társaságokat, családokat, akik szeretnék összekötni a nyári kuponnapokat egy vidám hétvégi programmal.

Június 12-én az InStyle és az Allee közös, Kutyával a vörös szőnyegen rendezvényén idén négy kategóriában mérettethetik meg magukat a jelentkezők: a legstílusosabb, a legsportosabb és a legcukibb kettősök mellett a legmenőbb örökbefogadott kutyus és gazdája címért lehet a kifutóra lépni. A zsűri által kiválasztott párosok mellett hírességek is felvonulnak majd kedvenceikkel.

Június 13-án kerül sor az V. Allee Ebathlon ügyességi versenyre: délelőtt a junior (1 éves kor alatti), délután pedig a felnőtt (1 éves kor feletti) kutyusok mérhetik össze tudásukat három versenyszámban (akadálypálya, transzporter, önkontroll). Részvételi feltételek és előzetes regisztráció a https://allee.hu/v-allee-ebathlon-verseny oldalon, de még a helyszínen is lesz lehetsőség az egyes versenyszámokra való jelentkezésre.