Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 23. szombat, Zelma, Rajmund

Artus Stúdió: Ez történik

Események   |   2020, február 20 - 11:55Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2020március0219:00

Egy, a fizikailag megnyilvánuló erkölcsi morál és empátia iránti érdeklődés jelenik meg közöttünk. Ez történik (közted és közöttem). A test kiválasztott jelenlétét megfigyelve, a testtartások és gesztusok más értelmet nyernek egy a tudatos és tudatalatti szemlélődésen keresztül. A tükörneuronok szerepet játszanak a másik felismerésében és annak lehetőségében, hogy konkrét érintkezés nélkül kapcsolódhassanak másokhoz. Érzés, melyet éreznek vagy amelyet hasonló szituációban éreznénk?

Az Ez történik (közted és közöttem) egy olyan előadás, amelyben a test egy töredékes szöveg megfogalmazását eredményezi, viszont a beszélt szöveg egy konkrét testet hív elő. A szöveg fizikai gyakorlat útján íródott, valamint a testtel kapcsolatos írások, talált szövegek ihlették. A teret Szabó Kristóf - KristofLab magyar média művész zenéje és vetítése alakítja ki.

Készült az AQB Budapest, Açık Stüdyo (Izmir), Weld Rezidencia (Stockholm) programjai során és a Artists Grant Committee Nemzetközi Programjában.

Támogatók: Artists Grant Committee, Artists Grants Committee Nemzetközi táncprogram, ProProgressione (Magyarország).

Sybring Dokter (SE)
koreográfus és előadóművész a kortárs tánc, a képzőművészet és a kortárs színház területén dolgozik. Sybrig a rotterdami Codarts-ben végzett. 1995-ben elköltözött Stockholmba, majd ezt követően nemzetközi projekteket kezdeményezett kelet-európai országokban. Benno Voorhammel 1997-ben közösen alapították a Lava-Dansproduktion-t. Sybrig többek között a következőkkel működött együtt: Peter Stamer, Aitana Cordero Vico, Anna Koch, Yvonne Rainer, Frédéric Giess, Litó Walkey és Matthias Sperling. Sybrig 2013 óta a stockholmi Weld Company tagja.

Szabó Kristóf (HU) - Kristoflab 
született 1988-ban Győrben. Képzőművész, médiaművész. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett képgrafikus (2012), majd képzőművész-tanári diplomát (2013). 2011-ben Erasmus ösztöndíjjal Drezdában tanult (Hochschule für Bildende Künste Dresden). A MAMŰ és Magyar Művészkönyvalkotók Társaságának és a Ziggurat Project tagja, amely különböző társművészeti együttműködésekkel kísérletezik. Előszeretettel dolgozik közösen táncosokkal vagy más művészeti ágak képviselőivel. Számos egyéni és csoportos kiállításon vesz részt külföldön és hazánkban egyaránt. Újabban a festészet és az újmédia művészet kapcsolata foglalkoztatja.

Teljes árú jegy: 2400 forint
Félárú jegy: 1600 forint (diák/szakmai)
- ez utóbbi jegytípus e-mailben foglalható a jegy@artus.hu e-mail címen!

Koncepció és szöveg: Sybrig Dokter
Projekt és zene: Szabó Kristóf - KristofLab
Fotó: Nadja Voorham

https://www.facebook.com/events/235421817476524