Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Az Újbudai Ősz szabadtéri rendezvényei

Események   |   2015, augusztus 31 - 14:54Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2015szeptember0509:00

Egész hónapban szabadtéri rendezvények sora várja az újbudaiakat. Az alábbi összeállításban ezek közül szemezgettünk.  

Az Újbudai Ősz szabadtéri rendezvényei

Szeptember 5. szombat

Kelenföldi Lecsófesztivál

Albert u. 26. udvara (Cseperedő óvoda szomszédságában)

A 2012 óta hagyománnyá vált rendezvényen délelőtt a gyermeket gazdag programok (ELEVEN PARK játékai, ugráló vár, Kispárna mesezenekar, vattacukor) várják.

A felnőttek a lecsófőző versenyen mérhetik össze tudásukat, a győztes a "Kelenföld legjobb lecsója" vándorkupát kapja. A rendezvény vendége Bihari Gellért humorista.

Szeptember 12. szombat

Válassz sportot Újbudán!

Lágymányosi öböl (Hengermalom utcai bejárat)

Közel 40 sportág, több mint 70 egyesületi szakosztály bemutatkozása mellett edzés és versenylehetőségek, különféle sportágak látványos bemutatói várják a látogatókat. Kiemelkedő program a hagyományos Ötpróba London EDF-Démász budapesti kerékpár próba. A rendezvényt éjszakai fáklyás vízi felvonulás zárja.

Szeptember 12. szombat

Őrmező Ünnepe

Költők Parkja

Kettős jubileum jegyében rendezik meg 15. alkalommal Őrmező Ünnepét, az őrmezei lakótelep pedig 40. születésnapját ünnepli. Délelőtti program a Kutyajó Fesztivál, de meseelőadás, különleges bábjáték-automata, népi játszóház is várja a családokat. A rátermett ínyenceket a bográcsfőző verseny várja. Délután a színpadon felvonul Őrmező kulturális élete: művészi-, mozgás-, és tánckurzusok bemutatóival. Este a Cavinton Néptáncegyüttes, a Kistehén Tánczenekar és a Headbengs együttes zenél. Új helyszín lesz az Open Stage, amely az utcazene hangulatát hozza be a rendezvénybe.

Szeptember 19. szombat

27. Gazdagréti Halászléfőző verseny

Gazdagréti út és a Rétkerülő út közötti park

Az Újbuda TV elődje, a Gazdagréti Közösségi TV szervezte meg először a már hagyománnyá vált, mintegy 80 csapat közös bográcsozását. Egész napos programok, remek szórakozási lehetőségek várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Szeptember 24-27.:

Szent Mihály napi búcsú Albertfalván

A több évtizedes múltra visszatekintő, a templom védőszentjéhez kapcsolódó rendezvényt az Albertfalvi Keresztény Társaskör szervezi a Szent Mihály napjához legközelebb eső hétvégén. A búcsú programja az albertfalvi iskolák bemutatkozásával indul, lesz még helytörténeti kiállítás, futóverseny, bográcsgulyásfőző-verseny, térzene a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeivel, valamint népzenei és néptánc együttesek is fellépnek. Az utolsó napon Mahunka Imre szobrának megkoszorúzását követően adják át az Albert herceg-díjat.

Október 3. szombat

Kelenvölgyi Ezerjó

Nagyszabású szüreti felvonulás lesz Kelenvölgy utcáin - táncosok, komédiások, feledésbe merült népi hagyományok játékos bemutatói mellett részesei lehetnek az ínyencek versengésének a fortyogó bográcsok körül. Egy nap, amikor nem borral köszöntünk, hanem magát a bort köszöntjük: zenében, táncban, irodalomban, gasztronómiában és népszokásban.