Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

Erdei Krisztina "Csak egy példa" című kiállítása a Godot Glériában

Események   |   2016, február 25 - 13:57Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2016március0220:00

1114 Budapest, Bartók Béla út 11-13.,

A Godot Galéria sok szeretettel meghívja Önt
Erdei Krisztina
Csak egy példa
című kiállítására.


Megnyitó: 2016. március 2-án 20 óra
Megnyitja: Mécs Miklós
Kurátor: Laczkovich Borbála
Megtekinthető: április 2-ig a galéria nyitvatartási idejében, keddtől péntekig 9 és 14, szombaton 10 és 13 óra között.

Erdei Krisztina filozófiát és politikaelméletet tanult, amely erőteljesen jelentkezik témáinak kiválasztásában. Ennek érdekében fejleszti tovább legújabb munkáit, melyek új megközelítésbe helyezik a képalkotás lehetőségeit. Ehhez egy friss műfajt, a gif-et választja, amely mára hétköznapjaink részévé vált, azonban művészeti műfajként, habár manapság már ez sem teljesen ismeretlen jelenség, mégis új szemlélet felé viszi a képi gondolkodást. Ezt használja ki Erdei Krisztina most bemutatásra kerülő alkotásai során.

Képei, amelyeket gif-é alakít, önmagukban is megállnák helyüket, ugyanakkor egészen más értelmezést kapnak akkor, amikor egymás után felvillanva, egy-egy történetté változnak át. A művésznő által bemutatott történetekből, akár egy novellás kötetet is ki lehetne adni. Ugyanakkor nem csupán önmagukban érdekesek, hanem egy lépéssel előttünk járva a benne rejlő hosszú távú lehetőségre is felhívja figyelmünket. Ezt tükrözi a kiállítás tematikája, amelyben a hátrányos helyzetű vizuális oktatás példáiként jelennek meg a bemutatott munkák.

Miközben egyre több információ jut el hozzánk kép formájában, a többség mégis a matek korrepetálást látná szívesebben a rajzóra helyett. Az általános iskolákban manapság is a 30-50 évvel ezelőtti módszereket alkalmazzák a képek értelmezésének oktatása során. A kiállítás azonban, mint lehetséges oktatási segédanyag új alternatívát kínál és figyelmeztet a képalapú adatokban rejlő hangsúlyok fontosságára.