Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 17. kedd, Paszkál

Gyereknap a Dürerben!

Események   |   2021, szeptember 9 - 10:12
Nyomtatóbarát változatSend by email
2021szeptember2610:00
»
2021szeptember2614:00

Szeptember 26-án átadjuk a kicsiknek a Duna parton fekvő új Dürer kerthelyiségét, hogy gyerekzsivaj töltse be a teret.

A következő programokkal várunk minden kicsit és nagyot:
Rutkai Bori Banda - Zenélő játszótér:
Sárkányjárgányon emelkedünk a magasba, Picikliken kerekezünk a Zsebtenger partján, a Pizsamátorok kalózhajójával bejárjuk a Rutkai Bori Banda mesebirodalmát. Sőt, Űr Lajossal még a Pörgettyű nevű kisbolygóra is elrepülünk, ahol már várnak bennünket az Űrdöngölők egy kis diszkózásra az Űr csűrbe. Aztán hazatérünk, hogy megnézzük, hogyan készíti Hecsedli Boszi a zoknipörköltet, és Béla Bácsi kamrájában rendezünk egy kis ramazurit táncoskedvű egerek társaságában. Bori színpompás, horgolt bábjaival kelti életre a mesedalok szereplőit, és a gyerekek szereplésével a koncert egy igazi zenélő játszótérré alakul.

Vitéz László bábjáték-automata:
Bodnár Zoltán és Gazdag László, a Kolibri Színház alapító tagjai, akárcsak Kemény Henrik, akinek emlékére emblematikus figurájáról - Vitéz Lászlóról - automatánkat elneveztük. A Bábjáték-automatát évekkel ezelőtt azért álmodták meg, hogy visszahozzák a vásári játékok hangulatát a mai modern idők stílusjegyeivel elegyítve. A Kolibri Színház színművészeiként mindannyian hosszú évek óta a bábok szerelmesei, szeretett hivatásuk, hogy örömet szerezzenek közönségüknek egy-egy előadás alkalmával.
Bábjáték-automata ezt az élményt teszi interaktívvá, etűdjei egyszerre adják a játék és a színház utánozhatatlan élményét. A változatos, folyamatosan megújuló bábszereplők és jelenetek kínálatában pedig mindenki megtalálhatja a maga kedvencét.
Veled Kerek improvizációs játékok:
Régi ismerősünk, Elek Ányos játékmester és a @veledkerek csapata ez alkalommal egy játszásra hív benneteket!
Személyiség-, kreativitás- és kommunikációfejlesztés minden korosztálynak.
“Aki sosem játszott idegenekkel, az Elek Ányos zabolátlan játékkedvét átvéve percek alatt rájöhet, hogy váratlanul jó benne – aki meg ezzel foglalkozik nap mint nap, mondjuk mert hivatásos színész, az meg örömmel döbbenhet újra rá, hogy miért is választotta ezt a hivatást eredetileg.
Csináld, legfeljebb jó lesz. A legfontosabb instrukciók egyike, amit a pályám során hallottam. Ányos mondta.”

Kacs Műhely gyerekfoglalkozások:
Izgó-mozgó figurák:
Ha a kedvenc meseszereplődet elvihetnéd magaddal kirándulni,
kit vinnél magaddal? Hova barangolnátok és mivel töltenétek az időt? Készítsd el velünk kedvenc meseszereplődet és mozgasd is meg őt!
És hogy hogyan? Abban segítünk!

Van bőrünk hozzá!
Meghökkentő anyagok, különleges formák, élénk színek? Te mivel teszed egyedivé magad, a ruhatáradat, milyen praktikus eszközöket használsz, amibe beleférnek a legszükségesebb eszközeid, kulcsok, pénz, apró tárgyaid? Kitűző, táska- kulacsjelölő, kulcstartó, telefontok...Készítsd el a KACs Műhellyel egyedi kiegészítődet!

Pagony (fel)olvasó-sarok:
Ha szeretnétek egy kis nyugalmat, akkor kuckózzatok be a Pagony (fel)olvasó-sarokba, ahol az elmúlt 20 év legnépszerűbb gyerekkönyvei és a 92. Ünnepi Könyvhétre megjelent legfrissebb gyerekkönyv újdonságok várnak rátok. Ti magatok is mesélhettek, lapozgathattok vagy hallgathattok felolvasást is. Kukkantsatok be!

Póni és alpaka simogató a réten a Pesterzsébeti Lovas iskola által!
Finomabbnál finomabb ételekkel és gyerek menükkel készül a Burger Bárhol csapata.
Az édes kényeztetésről a Kedveskrém fagyizó desszertjei és süteményei fognak gondoskodni.

Jegyek:
Gyerekjegy - 500 Ft - 2 és 18 év között
Felnőttjegy - 1000 Ft - 18 év felett
2 éves kor alatt ingyenes a belépés.
Kapunyitás: 10:00

Az érvényben lévő kormányrendelet alapján az eseményre való belépést 18 éves kor felett KIZÁRÓLAG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL rendelkező vendégeink, illetve a felügyeletük alatt lévő tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyek számára tudjuk biztosítani.

Rossz idő esetén sajnos a rendezvény elmarad. Erről a szervezők a rendezvény előtti nap döntenek és tájékoztatnak itt a facebook oldalon és a weboldalon is. Természetesen ilyen esetben a megvásárolt jegyek azonnal visszautalásra kerülnek.
Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Bartók-negyed lakossági fórum  

2022május1717:30
Tájékoztató és beszélgetés az önkormányzat fejlesztési terveiről 2030-ig.
Várjuk a véleményüket, részvételüket!