Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 26. hétfő, Edina

Irodalmi pályázat Újbudán

2016május2415:45
»
2016június3020:00

Az ÖSSZEFOGÁS ÚJBUDÁÉRT EGYESÜLET irodalmi pályázatot hirdet Újbuda az életterünk címmel, próza kategóriában a XI. kerületben állandó lakhellyel rendelkező lakosok és a kerület tanintézményeinek nappali tagozatán tanulmányokat folytató diákok számára.

Pályázók köre:
Három kategóriában lehet pályázatot benyújtani:
• XI. kerületben állandó lakhellyel rendelkező, 30. életévüket betöltött lakosok
• XI. kerületben állandó lakhellyel rendelkező, 16–30. év közötti lakosok
• XI. kerületi tanintézmények nappali tagozatán tanulmányokat folytató, 16–30 év közötti fiatalok
Várjuk mindazok pályamunkáit, akik kedvtelésből írnak, azokat az amatőr írókat, akik kezdő szárnypróbálgatók, valamint azokat, akiknek művei kizárólag magánkiadású könyvekben vagy az amatőröknek fenntartott internetes irodalmi újságokban jelentek meg. A pályázaton részt vehet bárki, aki a kiírásnak megfelel. A pályázat díjmentes.
Pályázat célja: a kerületben élő vagy tanuló amatőr irodalmi alkotók felkutatása, számukra bemutatkozási lehetőség biztosítása
Pályázat témája: Újbuda az életterünk, mit ad nekünk a kerület, miért jó itt lakni, milyen élményeink fűződnek a kerülethez, illetőleg kerületünk történelméből egyes események feldolgozása
Pályázati feltételek: a pályázó egy, eddig még semmilyen formában nem publikált művel pályázhat, melynek terjedelme Times NewRoman l6 betűmérettel írva, legfeljebb
5 oldal lehet, nyomatott vagy elktronikus formában, az egyesület címére (alul). A pályázati műre kérjük feltüntetni a pályázó jeligéjét, és a kísérő levélben kérjük megadni:
• a pályázó nevét, írói nevét
• életkorát
• lakcímét, e-mail címét, telefonszámát
• foglalkozását (tanulók esetében kérjük megadni a tanintézményt is, melynek hallgatója)
• a mű címét
• nyilatkozatát (Nyilatkozom, hogy a beadott pályamű a saját szellemi termékem, mely még nem jelent meg sem nyomtatásban, sem online felületen)
Kiíró fenntartja a jogot ahhoz, hogy a pályázók kiírásnak megfelelő helyzetét ellenőrizze. A pályamű beküldésével az alkotó automatikusan beleegyezését adja ahhoz, hogy a beküldött művét a Összefogás Újbudáért Egyesület elektronikus, illetve nyomtatott formában térítésmentesen közzétegye, továbbá a Malom Közösségi Terében (1119 Budapest, Fehérvári út 88.) felolvasás keretében közreadja, továbbá vállalja, hogy pályaműve megjelentetésének kizárólagos joga az eredményhirdetést követően, 2016. december 31-éig a kiírót illeti, valamint tudomásul veszi, hogy amennyiben személyiségi vagy szerzői jogok vonatkozásában harmadik személynek bármilyen kifogása merülne fel, az esetben az ebből adódó teljes felelősség őt terheli. A szerző tudomásul veszi, hogy amennyiben a kiíró tudomására jut bármilyen szabálytalanság, elfogadja az azonnali kizárást.
Pályázat védnökei:
Fővédnök: dr. Hoffman Tamás, Újbuda polgármestere
Védnökök: Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő, dr. Ujfalvy Szabó Zsolt, az Összefogás Újbudáért Egyesület ügyvezetője és Kartinthy Márton.
Pályázat elbírálása: a beérkezett pályaműveket a pályázat védnökei által megbízott ötfős szakmai zsűri értékeli.
A zsűri többek között vizsgálja – a kiírásnak való megfelelősége mellett – a pályamű formai és tartalmi kritériumait, kidolgozottságát, nyelvi kifejezőkészségét, műfaji sajátosságait, valamint a történetvezetést. Kategóriánként a három első helyezettek tárgyjutalomban, a második és harmadik helyezettek oklevélben részesülnek és a zsűri fenntartja magának a jogot különdíj kiadására. Kiíró terveiben szerepel, hogy a zsűri által kategóriánként legjobbnak ítélt hat pályaművet – felolvasó estkeretében – 2016 őszén megismerteti a közönséggel, a Malom Közösségi Térben ( Budapest, XI., Fehérvári út 88.), illetve az összes pályaművet Újbuda Önkormányzatának támogatásával kiadvány vagy kiadványok formájában külön díjazás nélkül megjelenteti.
A pályázat beérkezésének határideje és címe:
2016. június 30., Összefogás Újbudáért Egyesület,
Malom Közösségi Tere, 1119 Budapest, Fehérvári út 88. (a borítékra kérjük feltüntetni a Pályázat szót)
Pályázat eredményhirdetése:
2016. november 11., melynek helyéről és pontos időpontjáról a nyerteseket értesítjük.
A pályázattal kapcsolatos kérdéseket osszefogasujbudaertegyesulet@gmail.com e-mail címre várjuk.