Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Király Fanni kiállítása a B32 Galériában

Időpont: 
2017április0619:00
»
2017április2718:00

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt április 6-án csütörtökön 19-órakor a B32 Galéria és Kultúrtér Trezor Galériájában Király Fanni ötvösművész Gyűjtőszenvedély című önálló kiállításának megnyitójára.

A kiállításon a művész régóta gyűjtögetett kincseiből készült tárgyakat és antik tárgytöredékek befoglalásával készült ékszereket is láthatnak az érdeklődők.

Aki lemaradt az őszi PERGAMEN 10 című kiállításról, egy kicsiny válogatást is láthat a HAIKU sorozatból, Rákossy Péter fotóművész pergamenre készített fotogramjaival együtt.

Az ÚJ TEXTILMENTŐ ékszerek Hopp Ferenc Ázsiai Múzeumban kiállított példányai mellett a sorozat újabb darabjaiban japán kimonó, bidermeier fémszálas- és sárközi hímzések részletei tűnnek fel. Brüsszeli csipkelegyezők elefántcsont darabjai, egyiptomi üvegpaszta sakálok, vagy afgán ezüstgyűszűk futkosó egerei úgy tűnik jól megférnek együtt.

„Nagyon szeretem a régi tárgyakat, órákig merengek nagymamák kincses dobozai felett. Elképzelem annak a régi törött legyezőnek a tulajdonosát, szinte ott vagyok én is a bálon. Mindenben ami talán másnak kacat, törött, szakadt rom, és a múltat látom, és a szeretetet, alázatot, türelmet és hozzáértést, ahogy valaha valaki létrehozta. Meg szeretném őrizni ezeket a töredékeket a jövőnek, hogy zárványként éljenek még tovább egy mai, hordható használati tárgyban. Hogy újra szem előtt legyenek." Király Fanni

A kiállítás megtekinthető április 6-tól 27-ig

B32 Galéria és Kultúrtér

Budapest 1111 Bartók Béla út 32

tel: 0617870039

b32@ujbuda.hu