Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 26. csütörtök, Fülöp, Evelin

kis britannia a K.A.S. Galériában

Események   |   2019, március 27 - 08:51
Nyomtatóbarát változatSend by email
2019március2919:00

Fényképezte Magyari Zsolt, válogatta Kocsis Alexandra

megnyitó: 2019. március 29. 19:00

a kiállítást megnyitja: nagy kristóf, művészettörténész-szociológus

a brexit kapcsán sokat hallunk nagy-britanniáról, nagypolitikáról és egyre elhatalmasodó politikai válságról. másrészről lassan szinte minden magyar ismer valakit, aki angliában próbál szerencsét, ott dolgozik vagy tanul. a szigetország úgy tűnik, egyre elérhetőbb, a globalizáció révén “egyre közelebb kerül” kelet-európához. az angol nyelv és az angolszász (pop)kultúra lépten-nyomon ott van a mindennapjainkban, ki ne ismerné például london ikonikus épületeit, a beatles-t, shakespearet vagy a királyi család bulvársztorijait. mégis, a hétköznapi britannia, ami révén talán jobban megértenénk a politikai és társadalmi folyamatokat, nagyon távol van tőlünk egészen addig, amíg a saját bőrünkön nem tapasztaljuk.
amikor élni kezdtünk a hétköznapi britanniában, a sztereotípiákat felülírtuk magunkban és új, személyes megfigyeléseken alapuló képet kezdtünk felépíteni. ennek a folyamatnak fontos része volt a fényképekkel való munka: motívumokat gyűjtöttünk és értelmeztük ezt a világot. az “országimázs” és a szubjektív tapasztalat közötti feszültség arra ösztökélt, hogy átértelmezzük, amit addig perifériáról és provincializmusról gondoltunk. britannia, amit másfél év alatt megismertünk, nagyon ellentmondásos: változatlanság, szabványozottság, téglafalak, tinianyák, tradíció jött szembe velünk lépten-nyomon, de közben rácsodálkoztunk a progresszióra, a sokszínűségre, a mindennapi kedvességre, és a burjánzó természetre. egy múltból élő ország, letűnt birodalmi ábrándokkal és egyre ellentmondásosabb jelennel – a valóságnak ez a szelete kelet-közép-európában sem ismeretlen. ezt az ellentmondásos “kis” britanniát szeretnénk bemutatni.

a kiállítás megtekinthető április 5-ig

K.A.S. Galéria / K.A.S. Gallery
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.
(nyitvatartás: kedd-péntek 14:00 - 18:00 /
opening hours: tuesday to friday 2 pm - 6 pm)

Tel.: +36 30 906 1764
kasgaleria@gmail.com
facebook.com/kasgaleria
instagram.com/kasgaleria
kasgaleria.tumblr.com

Címkék: 
LEGFRISSEBB
×

Gaál Endre KÖZÖTT című kiállítása a K.A.S. Galériában  

2022május2619:00

Gaál Endre K.A.S. Galériában bemutatásra kerülő új alkotásai nagy méretű festett üvegek, melyeken egyedi technikai megoldásokkal manipulálja a felületeket. A megjelenített gondolatok tág időintervallumokat fognak át.