Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. hétfő, Taksony

Könyvbemutató a Karinthy Szalonba

2018június1917:00

A közelmúltban jelent meg a Kortárs folyóirat történetét bemutató könyv Folytonos változásban címmel. Buda Attila művéből az olvasó nemcsak a magyar irodalomban megkerülhetetlen folyóirat múltjával ismerkedhet meg, hanem képet kaphat a mindenkori korszellemről és az elmúlt több mint fél évszázad kultúrpolitikai kihívásairól.

Buda Attila irodalomtörténész maga is a ’70-es évek óta a Kortárs folyóirat olvasója. Amikor a 60. születésnapját ünneplő lap jövőjéről kérdeztük, elmondta:

„Úgy érzem, a Kortársnak napjainkban nem annyira kanonizáló szerepe van, inkább adjon helyet mindannak, amiből irodalmi vagy művészeti (képzőművészeti) szempontból életművek épülhetnek. Vagyis ne néhány, behatárolt számú szerzőre épüljön egy-egy szám, egy-egy évfolyam, hanem egy bizonyos színvonal fölött igyekezzen mindenkit közölni, bízva a pálya későbbi alakulásában. Evvel párhuzamosan értékelődik fel a lap kritikai rovata, ami szintén kitörési pont lehet a jövő felé.”

A könyvbemutatóra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Program:

A Folytonos változásban – A Kortárs története 1957–2017 című könyvet bemutatja: Monostori Imre

A szerzővel beszélget: Babus Antal

A kötet a helyszínen kedvezményesen megvásárolható 1000 Ft-os áron.

Helyszín: Karinthy Szalon (1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 22.)

LEGFRISSEBB
×

Karácsonyi jeges kaland - a Visszhang Bábcsoport előadása  

2021december0516:00

Mindenkit szeretettel várunk a Visszhang Bábcsoport adventi bábelőadására! Az előadás elsősorban kisiskolás és óvodás gyerekeknek szól, a bábműsor mellett kézműves foglalkozások és közös játékok is lesznek. A belépés ingyenes, a 6 éven felülieket arra kérjük, hogy viseljenek maszkot.