Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Liszt Ferenc Kórus a Boldog Meszlényi Zoltán Templomban

Események   |   2017, március 22 - 10:01
Nyomtatóbarát változatSend by email
2017április0910:30
»
2017április1612:00

A Liszt Ferenc Kórussal immár harmadízben (a tavalyi nagysikerű egyházzenei liturgikus szolgálataink után) ismét a Boldog Meszlényi Zoltán Templomban (XI. Etele út 3., a Fehérvári útnál) fogunk énekelni Virágvasárnaptól Húsvétvasárnappal bezárólag.

Boldogan tudatjuk, hogy tavaly óta ennek a templomnak a kórusa vagyunk! Rendkívül gazdag egyházzenei programmal veszünk részt a Nagyhét és Húsvét liturgiájában. Külön örömünk az, hogy sokan hallgatnak minket. A Templom a lakótelep mellett van, sokan jönnek el az új templomba, bizonyára büszkék arra, hogy ilyen gyönyörű templomot kaptak két éve. Már az elmúlt években is többszázan hallgatták a szép zenéket a liturgiák alatt. Ez biztosan idén is így lesz. Kultúrmissziós szempontból is jelentősnek tartom, hogy Schütz és Bach Passióját, Mozart zenekaros miséjét hallgathatják, a sok szép motetta mellett. Kiváló szólista gárda és nagyszerű zenekar működik közre előadásainkban.

2017. április 9. Virágvasárnap 10:30 Schütz: Máté Passió, motetták.
Közreműködik: Keresztessy Péter, Cser Ágoston, Dr. Némethi Gábor, Adamik András, Liszt Ferenc Kórus. Vezényel: Farkas Mária

2017.április 13. Nagycsütörtök 19:30 Mach: Máté Passió.
Közreműködik: Kriszta Kinga, Megyesi Schwartz Lúcia, Molnár András, Najbauer Lóránt, Laborfalvi Soós Béla - ének, Sirák Péter - orgona, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolájának Kórusa (karnagy: Szabó Katalin) a Victoria Kamarakórus énekesei, a Liszt Ferenc Kórus és Zenekar. Vezényel: Farkas Mária.

2017. április 14. Nagypéntek 18:00 szertartások, gregorián passió Suriano turbákkal, Victoria: Popule meus, Gallus: Ecce quomodo moritus iustus, Kodály: Stabat Mater dolorosa.
Közreműködik: Cser Ágoston, Schwimmer János, Adamik András - ének, a Liszt Ferenc Kórus. Vezényel: Farkas Mária.

2017. április 16. Húsvétvasárnap 10:30 Mozart:: Koronázási Mise, Händel: Hallelujah.
Közreműködik: Szepessy Beáta, Bojta Zsuzsanna, Keresztessy Péter, Schwimmer János - ének, Hajdók Judit - orgona, a Liszt Ferenc Kórus és Zenekar. Vezényel: Farkas Mária.

LEGFRISSEBB
×