Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 24. hétfő, Iván

Méhes Lóránt ZUZU 70 Kiállítás a K.A.S. Galériában

Események   |   2021, október 13 - 11:52Nyomtatóbarát változatSend by email
Időpont: 
2021október1319:00

Szeretettel várjuk a K.A.S. Galéria kiállítóterébe az INITIO FINE ARTS rendezésében MÉHES Lóránt Zuzu képzőművész Nyugi, nyugi...A kerék forog című kiállítására.

Megnyitja: DÉKEI Kriszta 2021. október 13., 19 óra
ZUZU idén lett 70 éves, aki hetvenes évek elejétől a neoavantgarde képzőművészet és az alternatív kultúra fontos alakja..Korábbi munkáiból válogatva hoztuk létre ezt a visszatekintő kiállítást, ahol akril, vászon festmények, A4-es papír alapú munkák , illetve korábbi ,,szemüveggel a szocializmus ellen" analóg fotók digitalizált változatai is szerepelnek.
Magyar Képzőművészeti Főiskola. A 80-as évek elején ~ Vető Jánossal együtt munkálkodva a hazai Pop-jelenségek jelentős darabjait hozták létre, egyfajta nagyvárosi folklórt építve be gyakran spray-technikával készített képeiken (Két szív az egy pár, 80-as évek) a korabeli lakberendezési giccsek technikáját és módszereit fölhasználva applikált textiltárgyakon (Munkazászló és Szerelemzászló). A 80-as évek második felében ~ “a keleti és európai tárgyalkotás ötvözetével állította össze a hindu (dzsanista) templomok káprázatos kegytárgyait idéző Oltárát, a pop-art Kelet-kultuszának bűvös-bársonyos-gyöngyös tárgyegyüttesét, személyes, érzelmeket nem titkoló alternatív kultúrájának (vallásnak és művészetnek) újfajta pszichedéliájával” (Keserü). A 90-es években ~ olaj/farost technikára dolgozta ki a lámaista mandalákat nyugati táblaképpé átlényegítő, a konstruktivizmusból, geometrikus absztrakcióból is beleötvöző, a vásári mutatványosok centrifugál-festő gépezetének effektusait is felhasználva sajátos mágikus festészetét.
Szerző: Pogány Gábor + Enciklopédia Kiadó artportal.hu