Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 21. péntek, Alajos, Leila

Szárnypróbálgatások című kiállítás a GKH-ban

Időpont: 
2022január2718:15

Szárnypróbálgatások címmel kortárs fotókiállítás nyílt a Gazdagréti Közösségi Házban.

Tehetséggondozás céljából nyári, napközis fotótábort indított az Újbudai Humán Szolgáltató Központ XI. kerületi felső tagozatos diákok részére, ingyenes részvételi lehetőséggel. A fotótáborban minden résztvevő a saját fényképezőgépét, mobiltelefonját használta, hiszen ez utóbbi eszköz a kamasz korosztályban elterjedt. A program tematikája a mobiltelefonos képalkotásban rejlő lehetőségeket taglalta. A tábor alatt az alkotni vágyó fiatalok segítséget és lehetőséget kaptak vizuális kultúrájuk fejlesztésében, képességeik felismerésében. A gyermekek, a közösségi médiafelületeken fotóikkal szinte azonnal megmutathatták tudásukat/fejlődésüket, illetve gyors visszajelzést kaphattak a kortársaik által használt online felületeken. A tábort vezető munkatársak megfelelő szaktudással rendelkeznek ahhoz, hogy a gyermekek meglévő tudását fejlesszék.

A tábor 06.28-tól 07.02-ig tartott. Lezárásaként a nyári szünet ideje alatt készített legjobb felvételekből kiállítás és díjátadó került megrendezésre.

A fotókat fotográfusok értékelték, és a három legjobban sikerült képet készítő gyermek tárgyjutalomban részesült. Az Újbudai Humán Szolgáltató Központ dolgozói laikusként egy közönségdíjas fotót választottak, amelynek készítője szintén ajándékban részesült. A kiállítást megnyitotta és a díjakat átadta Bakai-Nagy Zita alpolgármester.

A fotókiállításnak a Gazdagréti Közösségi Ház ad otthont, ahol bárki megtekintheti a legjobban sikerült alkotásokat február 18-ig, 9.00 és 18.00 óra között.