Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 22. szombat, Paulina

Szívből jövő könyvajándék

Események   |   2021, március 12 - 13:17
Nyomtatóbarát változatSend by email
2021március1213:15
»
2021április2319:00

Február 14. volt a Könyvajándékozás Nemzetközi Napja, amelyhez idén a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár saját, hosszabb távú kezdeményezéssel csatlakozott.

A program során gyermekkönyvek gyűjtését és átadását szervezi meg háromszéki, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek, illetve csoportjaik számára, együttműködve a Kovászna megyében szociális tevékenységet folytató szervezetekkel, így a Tegyünk Kézdiszékért tömörüléssel is.

A székelyföldi Kézdiszentlélek testvérvárosaként a könyvgyűjtési akcióhoz Barabás Richárd, a kultúráért és a nemzetközi kapcsolatokért felelős alpolgármester kezdeményezésére Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata is csatlakozott.

A szervezők közel 1500 háromszéki gyermeket szeretnének megajándékozni magyar nyelvű könyvekkel, illetve könyvgyűjteményt adományozni a különböző gyermekcsoportok számára.

Ahhoz, hogy igazi ajándék legyen az adomány, fontos, hogy a gyermekek tartalmas és szép kivitelezésű, a korosztályuknak megfelelő gyermekkönyvekhez jussanak.

Az ajándékozást megkönnyítő javaslataink:

0-3 éveseknek: leporello, kartonkönyv, mondókás könyvek;

3-6 éveseknek: rövid meséket, verseket tartalmazó képeskönyvek;

7-11 éveseknek: mesék, meseregények, kezdő olvasóknak szóló könyvek;

11-14 éveseknek: meseregények, ifjúsági regények, ismeretterjesztő könyvek;

14+ éveseknek: ifjúsági regények.

Az új vagy újszerű állapotban lévő könyveket az alábbi gyűjtőpontokon lehet a kihelyezett gyűjtődobozokba elhelyezni:

  • a Savoya Park bevásárlóközpont Auchan áruház-vevőszolgálat melletti önkiszolgáló pénztár kijáratánál elhelyezett gyűjtődobozba (Budapest, Hunyadi János út 19, 1117)
  • Újbuda Polgármesteri Hivatala, Zsombolyai utcai bejárat mellett, a két fotocellás ajtó között elhelyezett gyűjtődobozba (Budapest, 1113 Zsombolyai utca 5.)

A gyűjtés 2021. április 23-ig tart.

Köszönjük, Ön is csatlakozik a gyűjtéshez és segít abban, hogy minél több székely gyermek kezébe anyanyelvű könyv kerüljön!