Kultúra

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. szerda, Taksony

Szombaton megnyílnak Budapest tűzoltó szertárkapui

2019május2510:00
»
2019május2516:00

2019. május 25-én gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok szertárkapui, 10.00–16.00- ig várjuk az érdeklődőket a főváros valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyájában.

Idén igazgatóságunk tizennyolc tűzoltó laktanyájába eddig már több mint hétezer óvodás- és iskolás látogatott el és tanulta meg, hogy milyen telefonszámon tudja hívni a tűzoltókat, vagy éppen miért nem szabad vízzel eloltani a serpenyőben égő olajat. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy már a legkisebbek részére is átadjunk olyan ismereteket, amelyek életet, életeket menthetnek.

Május 25-én gyermeknap alkalmából megnyílnak a tűzoltóságok szertárkapui, 10:00-16:00- ig várjuk az érdeklődőket a főváros valamennyi hivatásos tűzoltólaktanyájában. Célunk, hogy bemutassuk a gyerekeknek és szüleiknek a tűzoltók mindennapi tevékenységét, életét.

Az autók szerelmeseinek is érdemes kilátogatni ezen a napon a tűzoltólaktanyákba, hiszen felülhetnek és fotót is készíthetnek a többtonnás (többek között emelőkosaras- és tűzoltódaru) gépjárművekről.

A „Nyitott szertárkapuk 2019” rendezvény sajtónyilvános megnyitója a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon lesz május 25-én 10 óra 30 perckor, ahová a sajtó képviselőit is várja az igazgatóság. A megnyitót követően tűzoltókutyás bemutatóra kerül sor.